Naslovna Bašta „Al Dahra“ pokreće program obrazovanja mladih poljoprivrednika

„Al Dahra“ pokreće program obrazovanja mladih poljoprivrednika

175
0

Globalni lider u poljoprivredi „Al Dahra Srbija“ pokreće obrazovni program „AgroBusiness School“, sa ciljem da podstakne zapošljavanje mladih poljoprivrednika. Projekat je namenjen studentima završnih i master studija Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu. U sklopu istog spadaju teorijski moduli i plaćena praktična nastava, uz mogućnost pronalaženja stalnog posla po završetku programa.

„Al Dahra“ podržava agrar u Srbiji

„Al Dahra“ je pokrenula ovaj jedinstveni program sa idejom da pospeši razvoj poljoprivrede. Ivana Mihajlović, HR direktorka kompanije, apostrofirala je da su mladi stručnjaci osnova za razvoj svake industrije. „Saradnja koja je uspostavljena između Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i kompanije „Al Dahra Srbija“ ne samo da predstavlja izvanrednu priliku, već i veliki korak ka transformaciji i unapređenju agrobiznis sektora u Srbiji i regionu,“ naglasila je Mihajlović.

Image by jcomp on Freepik

Dodala je da kroz, kako je naglasila, „dragocenu sinergiju“ fakulteta i mladih talenata, polaznici programa će dobiti priliku da nadograde i primene znanje koje su stekli tokom studija. „Pored savladavanja poslovnih veština u radnom okruženju, dobiće i pristup najsavremenijim resursima i mentorstvu koji su ključni za njihov profesionalni razvoj. Rešeni smo da investiramo u dalji razvoj poljoprivredne industrije u našoj zemlji. I uvereni smo da je ulaganje u mlade jedan od najboljih načina za to,“ zaključila je HR direktorka „Al Dahre“.

Program nove škole

Kako se navodi u zvaničnim izjavama za medije, „AgroBusiness School“ nudi polaznicima sveobuhvatan program koji će im omogućiti da steknu i unaprede veštine koje su u današnjem i budućem vremenu neophodne za uspešan rad pojedinaca, timova i organizacija. Koncept programa je takav da polaznici prvih pet meseci obrađuju kroz teorijski deo. Ovde se fokusiraju na znanja iz oblasti osnova menadžmenta, liderstva, komunikacije, timskog rada i druge „meke veštine“. Ovaj semgent programa iznosi kompanija „Franklin Covey Srbija“ i predavač Miroslav Živković.

Image by prostooleh on Freepik

Nakon teorijskog segmenta sleduju moduli za praktično usavršavanje u oblastima organizacije rada. U praksu spadaju upravljanje resursima u biljnoj i stočarskoj proizvodnji, te upoznavanje sa procesima prodaje, nabavke, finansija i drugih relevantnih aspekata poslovanja. Predavači u ovom segmentu će biti etablirani stručnjaci iz „Al Dahre“.

Jedan od ključnih momenata programa je plaćena praksa. Dotična zvanično počinje u martu sledeće godine u prostorima kompanije „Al Dahra Srbija“. Tokom ovog segmenta, polaznici će imati priliku da se bliže upoznaju sa specifičnostima različitih poljoprivrednih operacija i poslovnih procesa na terenu, dok će iskusni mentori pružati nužnu podršku.

Izvor: Agrosmart

Prethodni tekstPremijum proizvodi vojvođanskih malih proizvođača spremni za Japan
Sledeći tekstSistemi za navodnjavanje stigli do vojvođanskih ratara