Naslovna Vesti Bez brige: Svi trgovinski lancu u Srbiji stabilno se snabdevaju!

Bez brige: Svi trgovinski lancu u Srbiji stabilno se snabdevaju!

Uprkos apelima institucija i nadležnih lica da se ne paniči i ne "pustoše" rafovi prodavnica, zabrinuti građani su pohitali da naprave rezerve.

451
0

To rezultiralo privremenom nestašicom nekih artikala, poput toalet papira, ali sitacija u prodavnicama i supermarketima daleko je od alarmantne, kao što neki spočitavaju, naročito na društvenim mrežama.

U Privrednoj komori Srbije održan je drugi redovni sastanak kojim je presedavao Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar turizma, trgovine i telekomunikacija, a na kom je zaključeno da su sve trgovine u Srbiji uredno snabdevene osnovnim životnim namirnicama koje su u potpunosti dostupne potrošačima.

Sastanku su prisutvovali Marko Čadež, predsednik PKS, kao i predstavnici trgovinskih lanaca koji posluju na teritoriji cele Republike Srbije – Delez, Merkator, Lidl, Univereksport, Gomeks, DTL, Aman i DIS.

Predstavnici trgovinskih lanaca su na sastanku ukazali da ne postoji potreba da potrošači stvaraju zalihe namirnica jer se rad i snabdevanje odvijaju neometano, a svi njihovi kapaciteti su adekvatno pripremljeni za potencijalnu povećanu tražnju za određenim grupama proizvoda.

Obrad Popović, predsednik Grupacije trgovaca prehrambenom robom PКS i direktor „Domaćeg trgovinskog lanca DTL“ rekao je da lanac snabdevanja od dobavljača ka maloprodajnim objektima funkcioniše redovno, što znači da ne postoji potreba za stvaranjem dodatnih zaliha artikala koji se nalaze u prodavnicama robe široke potrošnje.

Predsednik PКS Marko Čadež je naglasio da je PКS je na raspolaganju predstavnicima trgovinskih lanaca za svako pitanje i eventualnu nedoumicu u trenutnim okolnostima. Najavljeni su redovni nedeljni sastanci na kojima će se pratiti razvoj situacije i razmenjivati informacije.