Naslovna Mehanizacija Bolja zemlja predstavlja: Deutz-Fahr 5115 DF TTV – „Veliša“

Bolja zemlja predstavlja: Deutz-Fahr 5115 DF TTV – „Veliša“

289
0

Prethodne sedmice, Bolja zemlja je posetila predstavništvo firme „Deutz-Fahr“ gde smo imali prilike da bacimo pogled na jedan od najtraženijih traktora za potrebe voćarstva i vinogradarstva. U pitanju je model 5115 DF TTV, „veliki traktor malih dimenzija“ kako ističu naši sagovornici iz „Deutz-Fahr-a“.

Deutz-Fahr 5115 DF TTV detaljnije

Sa adekvatnim nadimkom „Veliša“, Deutz-Fahr 5115 DF TTV korisnicima nudi motor kapaciteta od 116 konjskih snaga, koji uz boost može da izgura neverovatnih 126 KS. Odlikuje ga kretanje do 40 km/h, kao i tzv. TTV transmisija. Putem ove transmisije, korisnik može da obavlja kontinualni prenos snage na točkove. Time obezbeđuje manju potrošnju goriva tokom korišćenja. Pritom, mašina proizvodi manje buke, manje vibrira tokom rada, a motor traje duže.

Naši domaćini su za Bolju zemlju posebno istakli aktivno ogibljenje prednje osovine, kao i nezavisno ogibljenje svakog individualnog točka za uravnoteženije kretanje. Uz odličnu vuču, ova opcija omogućava nesmetani rad na svim površinama, bez obzira na nagib i neravnomernost terena.

Kabina „Veliše“ je zaobljena i daje vozaču odličnu preglednost i spreda i pozadi. Pritom, doprinosi bezbednijem režimu rada, a dizajnirana je da ne ošteti biljke tokom kretanja između redova. Dno kabine dozvoljava lak ulazak i izlazak, a kontrolna tabla umnogome olakšava vožnju i manevrisanje tokom radnog režima.

O detaljnim performansama traktora Deutz-Fahr 5115 DF TTV saznajte u našem video prilogu, dostupnom na YouTube kanalu Bolje Zemlje!