Naslovna Blog Boris Jakšić: Nemci mi nisu verovali da sam stavio živo prepeličije jaje...

Boris Jakšić: Nemci mi nisu verovali da sam stavio živo prepeličije jaje u sapun

3217
0

Redakcija Bolje zemlje uvek pronalazi za vas interesantne priče iz Srbije. Iz tih priča sasvim se jasno vidi da uspeh zavisi od vere da je nešto moguće i upornosti da se to i dokaže.

Nedavno smo ugostili čoveka koji je, jedini u svetu, uspeo da napravi organski sapun od živog prepeličijeg jajeta.

Kozmetička industrija do danas nije uspela da osmisli tehnologiju pomoću koje će ubaciti živo jaje u kozmetičke proizvode, pa se jaja ubacuju u prerađenom obliku, pri čemu gube gotove sve važne aktivne elemente.

Priča o prepeličijem jajetu, koje ima svoju posebnu vrednost, kada je reč  o zdravlju, ali i o efektima kozmetičkih proizvoda, tek je nemoguća misija za svetske kozmetičke gigante.

Međutim, Boris Jakšić iz Beograda uspeo je da dobije tehnologiju pomoću koje njegovi sapuni imaju žive aktivne elemente iz jajeta prepelice, koje je nebrojeno puta kvalitetnije od kokošijeg.

Njegov proizvod, puni nepoverenja, testirala je laboratorija DM-a i još uvek im nije jasno kako je Srbin pre Nemca uspeo u ovome.

O uzgoju prepelica i sve što niste znali o prepeličijem jajetu i njegovom velikom uticaju na zdravlje čoveka, za naš portal govorio je Boris Jakšić.

Intervju možete pogledati ovde: