Naslovna Moderni agrar i savremena tehnologija Božić na zatvaranju programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

Božić na zatvaranju programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

86
0

Potpredsednica Pokrajinske Vlade Sandra Božić prisustvovala je danas završnoj svečanosti programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“. Na svečanosti su nagrađeni predstavnici vaspitno-obrazovnih ustanova koje su ove godine bile najuspešnije u realizaciji aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine.

Izvor: Sandra Božić – zvanični Instagram nalog

Božić je naglasila da se obeležava 15 godina od početka sprovođenja ovog programa, tokom kojeg je dodeljeno 53 nagrade. Ove godine, za ovaj program je izdvojeno tri miliona dinara. Ona je istakla zahvalnost Pokrajinskoj Vladi, Pokretu gorana Vojvodine i prosvetnim radnicima za njihov posvećeni rad, naglašavajući da realizacija ovog programa nikada nije bila prekinuta. Nagrade su dodeljene najboljim idejama za tekuću godinu, a svaka od njih ima definisan cilj – jačanje svesti i lične odgovornosti za očuvanje životne sredine.

Dalje izjave potpredsednice Božić

Božić je istakla da su zrela i kreativna rešenja mladih i dece za svoje okruženje ključni deo ovog podsticajnog programa, što svedoči o njihovim kvalitetima, kao i o angažovanju njihovih mentora – vaspitača, nastavnika i profesora. Ona je naglasila nameru da se u ovaj program, koji je do sada obuhvatio 265 vaspitno-obrazovnih ustanova, investira još više u narednim godinama, jer je podizanje ekološke svesti proces koji treba započeti u najranijem uzrastu.

Izvor: Sandra Božić – zvanični Instagram nalog

Božić je ukazala na značaj ovog projekta. Naglasila je da je u njegovu realizaciju uključeno čak pet sekretarijata Pokrajinske Vlade, kao i brojne druge organizacije i institucije koje nesebično pomažu.

Potpredsednica je istakla da je u poslednjih sedam godina Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine izdvojio više od 13 miliona dinara za taj program. Dodala je da su nedavno potpisani pojedinačni sporazumi o saradnji sa svih 45 jedinica lokalne samouprave u njihovoj pokrajini u vezi sa realizacijom tog projekta. Ona je naglasila da to znači dodatna sredstva za nagrade njihovim đacima i ustanovama unutar tog projekta.

Izvor: Sandra Božić – zvanični Instagram nalog

Nagrade su dobitnicima, zajedno sa potpredsednicom, uručili predstavnici partnera u ovom projektu, među kojima su:

  • pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine i koordinator projekta Nemanja Erceg
  • pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Bojan Vranjković
  • pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević
  • zamenica pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Slađana Bursać
  • pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Saša Stevanović
  • direktor JP „Vojvodinašume“ Roland Kokai
  • predsednik Pokreta gorana Vojvodine Aleksa Jeftić
  • v.d. načelnika Gradske uprave za zaštitu životne sredine Dragica Branković.

Izvor: AgroTV