Naslovna Poljoprivreda Čadež: „Srbija ima mnogo toga da ponudi“

Čadež: „Srbija ima mnogo toga da ponudi“

84
0

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da država Srbija po pitanju privrede ima mnogo toga da ponudi Ujedinjenim nacijama.

Dotično je izjavio za medije tokom svog boravka u Njujorku na marginama zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

YouTube Screenshot
Izvor: Privredna komora Srbije

„Ovo je izuzetno važno. Ja mislim da je ovo prvi put da na ovaj način Vlada Srbije i predsednik imaju želju da integrišu i ovaj privredni segment u ove razgovore, i to je veoma važno,“ apostrofirao je Čadež. „Dakle, više od 30-40 bilateralnih susreta sa zemljama sa kojima imamo jako dobre političke odnose. Ali i još uvek veoma, veoma slabo iskorišćene ekonomske odnose. I to je ono na čemu možemo da gradimo.“

Tom prilikom se Čadež zahvalio i predsedniku Vučiću i ministru spoljnih poslova i Vladi Srbije što su prepoznali važnost prisustva PKS-a na jednom ovakvom susretu. Zahvalio se i na njihovoj podršci privredi Srbije i onome šta ona konkretno može da doprinese.

Foto: Pixabay

Čadež o potencijalu Srbije

U nastavku izjave, Čadež je govorio o pripremi PKS-a za dolazak u najveću metropolu SAD-a. „Dakle, na nama je da uradimo naš deo posla. Mi smo pažljivo analizirali sve ove zemlje pre nego što smo krenuli za Njujork. Tačno znamo šta je njima potrebno, šta uvoze, od koga uvoze, koliko to plaćaju. I mnogo toga možemo da ponudimo za manju cenu sa većim kvalitetom,“ apostrofirao je Čadež. „To je ono što je pre svega najvažnije i za njih i za nas.“

O potencijalu Srbije, Čadež je podelio dosta toga sa medijima. „Mnogo toga imamo u sektorima poljoprivrede,  poljoprivredne mehanizacije, inovativne poljoprivrede, biotehnologije, itd. Imamo dosta toga iz elektronike, iz IT-ja, što možemo da ponudimo. Imamo dosta toga kada su u pitanju neke nove infrastrukture, poput optičkih kablova, što možemo da radimo, što i rade naše kompanije širom sveta. Imamo dobre inovativne proizvode kad je u pitanju zdravstvo i zdravstvene usluge. Tu smo poslednjih godina pokazali šta možemo da uradimo i oni su svi za to zainteresovani. Dakle, u ovom koraku razgovaramo o tome, razmenjujemo informacije, analiziramo i već sada dogovaramo prve posete što njihovih delegacija i kompanija Srbiji, što naših kompanija i delegacija u tim zemljama,“ naglasio je Čadež.

Foto: freepik/freepik

Za kraj izjave, još jednom se zahvalio Vladi Srbije i predsedniku za njihov doprinos na svim poljima. „Ovo je po prvi put u istoriji, mislim, da na ovaj način sarađujemo sa Vladom Srbije i sa predsednikom i što imamo mogućnost da ovde budemo prisutni i radimo zajedno,“ zaključio je Čadež.

Izvor: Privredna komora Srbije

Prethodni tekst„Grožđebal“ u Vršcu nadmašio sva očekivanja
Sledeći tekstU opštini Žabari dodeljeni podsticaji za ratare