Naslovna Blog „Čvarak fest“ po 4. put u Sivcu, novi uspesi i nova stremljenja

„Čvarak fest“ po 4. put u Sivcu, novi uspesi i nova stremljenja

55
0

Sunčani februarski vikend u Sivcu obeležila je sada već tradicionalna, etablirana gastronomska manifestacija „Čvarak fest“. Iz godine u godinu, ova manifestacija privlači sve veći broj takmičarskih ekipa koje se slažu u jednom – tajna najboljeg čvaraka je isključivo ljubav.

Atmosfera dobrog druženja, pozitivne energije, ukusne hrane i izvrsnih čvaraka bila je evidentna, a posetioci su, osim što su uživali u degustaciji mesnih proizvoda, imali priliku da se zabave uz muziku Tamburaškog orkestra „Još ovu noć“ i kulturno-zabavni program.

YouTube Screenshot
Izvor: Marka Žvaka

„Čvarak fest“ na korak do prvog jubileja

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, svečano je otvorio manifestaciju u Sivcu i poželeo učesnicima i posetiocima da uživaju u programu, pravljenju čvaraka i zajedničkom druženju.

„Poštovani gosti, poštovane sudije i dragi Sivčani, četvrti put smo ovde u Sivcu. Vreme je nikad lepše i želim vam da uživate u programu, u Sivcu, u pravljenju čvaraka, a posle toga, naravno, i u degustaciji. Ovo je takmičenje koje će se, uveren sam, još dugo razvijati i gde ćemo se svi zajedno družiti“, naglasio je Miljanić.

YouTube Screenshot
Izvor: Foto Voja

Sekretar Mesne zajednice Sivac, Milenko Rajić, istakao je da je „Čvarak fest“ kao relativno mlada manifestacija postavio nove standarde ove godine, zahvaljujući sjajnoj atmosferi, velikom broju posetilaca i takmičara.

„Sjajno vreme, sjajna atmosfera, veliki broj posetilaca i veliki broj takmičara. Ovo je relativno mlada manifestacija, četvrta po redu, a ove godine definitivno je postavila nove standarde. Još jednom bih iskoristio priliku da pozovem sve koji nisu došli ove godine, da dođu sledeće na jedno kvalitetno druženje, a svakako i na čvarke“, apostrofirao je Rajić.

Izvor: Mesna zajednica Sivac

Чварителствующій совѣтъ сербскій

Od samog početka „Čvarak festa“, sastav sudija nije se menjao, tako da su i ove godine odluku o najboljim čvarcima doneli članovi Udruženja „Kraljevski vitezovi“ iz Bačke Topole. Oni su se zahvalili organizatorima na ukazanom poverenju i istakli da meštani Sivca pripremaju izvanredne čvarke.

„Mi smo „Kraljevski vitezovi“, amatersko kuvanje iz Bačke Topole. Sertifikovano smo Udruženje za sve što se tiče otvorenog plamena i prepoznatljivi smo na svim većim manifestacijama“ vele sudije. „Od Bača, Sombora, Bačke Topole, Zrenjanina. Ocenjivaćemo prženost čvarka, dakle on mora biti spolja pečen, a iznutra pržen, a boja mora biti rumena. Bitno je da su uzorci jednaki u tanjiru, a da li su sitniji ili krupniji, to je već do majstora koji prži čvarke.“

Izvor: Mesna zajednica Sivac

U nastavku izjave, sudije su prokomentarisale etabliranost i ugled ove manifestacije. „Ovo je 4. put da smo ovde. Izuzetno smo zadovoljni i zahvalni organizatoru na ukazanom poverenju, što znači da smo i mi dobro odradili svoj posao, pa nas samim tim i zovu. Sivčani prave dobre čvarke, lagao bih kada bih rekao da nisu dobri,“ dodaju.

Pored brojnih ekipa iz Sivca, na ovogodišnjem „Čvarak festu“ učestvovale su i ekipe iz Ruskog Krstura, Bačkog Brestovca, Vrbasa, Kisača i drugih mesta Vojvodine. Sivčani su posebno ponosni na ovu manifestaciju koja svake godine raste i postaje prepoznatljiva za selo, dok se gosti rado vraćaju, hvaleći organizaciju i atmosferu.

Izvor: Mesna zajednica Sivac

Čvarak obama rukama zgrće nagrade

Kada su u pitanju nagrade, treće mesto osvojila je ekipa „Piđan“ iz Sivca, iz ulice Ive Lole Ribara. „Piđan“ ekipa je odlučila zadržati tajnu svog izvrsnog čvaraka. Drugo mesto takođe je pripalo Sivčanima, ekipi „Panteri“ iz Rukometnog kluba „Sivac 69“, koja će osvojeni novac upotrebiti za Klub. Na kraju, prvo mesto i pobedu na 4. „Čvarak festu“ odnela je ekipa „Kumovi“ iz Bačkog Brestovca.

Ovogodišnji „Čvarak fest“ u Sivcu će biti upamćen po mnogo čemu. Pre svega, po izuzetno lepom vremenu za ovo doba godine, te velikom broju posetilaca i izlagača, mnogobrojnim ekipama, sjajnoj atmosferi, humanosti, pozitivnoj energiji i odličnim čvarcima. Sivac je još jednom potvrdio nezvaničnu titulu prestonice čvaraka i sjajne gastronomske destinacije. A nije sumnja da će ova manifestacija nastaviti da raste i nadmašuje očekivanja.

Izvor: AgroTV

Prethodni tekstTanasković tražena! (od strane malinara i inih agrarnih proizvođača)
Sledeći tekstMisirka, prirodin alarmni sistem