Naslovna Poljoprivreda „Dan polja jesenskih kultura“ u Somboru

„Dan polja jesenskih kultura“ u Somboru

553
0

U gradu Somboru, u organizaciji Poljoprivredne stručne službe, održan je „Dan polja jesenjih kultura“ na oglednim poljima u atarima naseljenog mesta Nenadić. Događaj su posetili gradski većnik za oblast poljoprivrede Jovan Keča i većnik za oblast ekologije i zaštite životne sredine Slobodan Stanić.

Direktor Poljoprivredne stručne službe Vladimir Sabadoš se obratio prisutnim gostima tokom otvaranja manifestacije. Tom prilikom je izjavio da se svima zahvaljuje na poseti i na izdvojenom vremenu.

Foto: Bolja zemlja

Ovogodišnji „Dani polja“ su pored predstavnika Grada Sombora ugostili veliki broj eminentnih zvanica. Među prisutnima je bila i državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Danijela Mirjanić. Nisu izostali ni proizvođači, te predstavnici semenskih kuća, ni distributeri sredstava za zaštitu bilja. Na poljima Nenadića pojavili su se i predstavnici poslovnih banaka. Među njima bio je i poznati akademik prof. dr Dragan Škorić. Kao predstavnik Srpske akademije nauka i umetnosti, Škorić je pozdravio sve prisutne i takođe se zahvalio na njihovom učešću u ovoj sad već tradicionalnoj manifestaciji.

Zainteresovani posetioci su imali priliku da pogledaju ogledna polja sa zasadom brojnih jesenjih biljaka. Prvenstveno su mogli da procene trenutni rod šećerne repe, soje, kukuruza i suncokreta. Zaštita bilja je takođe dobila adekvatni prostor i pokriće u ovom Somborskom naselju.

U nastavku programa, u dvorištu PSS Sombor, upriličena je i zasebna izložba povrća. Tradicionalno druženje na balama je usledilo odmah nakon izložbe.

Preliminarna lista popisivača u Somboru istaknuta

Dan nakon završetka „Dana polja jesenjih kultura“ Republički zavod za statistiku je objavio i preliminarnu listu kandidata za poljoprivredne popisivače. U Somboru se prijavilo tačno 11 potencijalnih popisivača, ističe se na sajtu Grada Sombora.

Pravo na ulaganje prigovora na Preliminarnu listu imaju svi kandidati koji su učestvovali u izbornom postupku. Rok za ulaganje prigovora je 02. septembar 2023. godine do 16.00 časova. Prigovori će biti razmotreni najkasnije do 03. septembra 2023. godine do 16.00 časova. Kandidati će odgovor dobiti putem elektronske pošte, na adresu sa koje su uložili prigovor.

Izvori: AgroTV, Grad Sombor