Naslovna Mehanizacija Drugi „Agrofestival“ održan u Doroslovu

Drugi „Agrofestival“ održan u Doroslovu

179
0

U subotu 17. juna održan je drugi po redu „Agrofestival“ u Doroslovu na Marijanskom svetištu, kako navodi zvanični portal lokalne samouprave grada Sombora.

Festival je prvenstveno namenjen poljoprivrednim proizvođačima, ali i ostalim zainteresovanim posetiocima. Na manifestaciji je prisustvovao i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, sa članovima gradskog veća Srđanom Savićem i Jovanom Kečom.

Izvor: www.sombor.rs

Program manifestacije

Ovogodišnji „Agrofestival“ je obogaćen sadržajem u odnosu na njegovu prethodnu iteraciju. Uključivao je i zabavni program namenjen svojim najmlađim posetiocima. Prisutni su mogli da uživaju u igraonici za decu i novopostavljenom mini zoo-vrtu. Svakako najinteresantniji deo programa sajma je bilo kuvanje jagnjećeg paprikaša, koje je bilo takmičarskog karaktera.

U sklopu poljoprivrednog sajma, izložene su mašine najnovije generacije. Sem učestvovanja na sajmu, prisutni su mogli da odslušaju i stručna predavanja na temu ratarstva, zemljoradnje i srodnih oblasti. Revijalni i zabavni deo je sadržao izložbu ručnih radova lokalnih umetnika. Muzički deo su ispunili bend „3+2“ i poznata domaća grupa „Tropico bend.“

Izvor: www.sombor.rs

Etabliranje kontinuiteta

„Agrofestival“ je prvi put održan 2021. godine, sa tendencijom da postane tradicionalan sa tempom održavanja jednom godišnje. Usled pandemijske situacije, manifestacija nije održana 2022. godine. Od ove godine tradicija se zvanično nastavlja.

Značaj sajma leži u velikom broju izlagača poljoprivrednih mašina, kao i lokalnih proizvođača domaćih radinosti. Na trpezama proizvođača mogao se naći širok spektar domaćeg vina, sireva, rakija i peciva. Sem hrane i pića, prisutni su mogli da nabave i kreacije koje obeležavaju duh mesta u vidu suvenira.

Izvor: Grad Sombor, AgroTV