Naslovna Vesti Država daje napuštene parcele poljoprivrednicima: Cena 0 dinara!

Država daje napuštene parcele poljoprivrednicima: Cena 0 dinara!

228
0
foto: Pixabay
foto: Pixabay

U 13 lokalnih samouprava u Srbiji identifikovano je 546 napuštenih parcela poljoprivrednog zemljišta ukupne površine 948 hektara.

SPREMITE PČELINJAKE ZA ZIMU! Ne dozvolite da vam stradaju društva, jer niste ovo uradili!

To je podrazumevalo terensku proveru 1.398 parcela u državnom vlasništvu površine od oko 2.200 hektara. Na terenu su sačinjavani foto i video zapisi i upotrebljavan je dron da bismo dobili što bolji pregled stanja.

– Zadatak terenske kontrole nije bio samo da se utvrdi da li se zemljište koristi ili ne, već ako se utrvrdi da se ne koristi, koji su društveni, ekonomski , demografski i geografski razlozi, i da se nađu najbolji modaliteti da se državno zemljište stavi u funkciju – naveo je direktor Uprave za poljoprivredno zemljište Branko Lakić.

Državne subvencije! Do 12,5 miliona bespovratno za razvojne projekte!

Objasnio je da ukoliko nije racionalo da se koristi za poljoprivrednu proizvodnju iz bilo kojih razloga (veliki nagibi, velika usitenjenost parcela, nepravilan oblik, močvarno zemljište), kroz projekat se utvrđivao i način kako da se ono stavi u neku korisnu funkciju kao što je pošumljavanje i slično.

Dobre vesti za malinare! Ministarstvo subvencioniše obnovu malinjaka!

– Svi podaci o tim parcelama će narednih dana biti na Geoportalu Uprave, a posebno će biti obeležene parcele koje su napuštene i biće ponuđene poljoprivredncima, ukoliko su ispunjeni ostali zakonski uslovi po privilegovanim uslovima, po početnoj ceni od nula dinara – najavio je direktor Uprave za zemljište.

Izvor: Tanjug

Prethodni tekstPost, a smanjena potražnja za ribom! Da li je samo korona razlog?
Sledeći tekstAmerika odobrila proizvodnju GMO svinja za transplataciju organa?