Naslovna Blog „Farma pet jaja“, jer za uzgoj jaja su potrebna…sredstva i strpljenje

„Farma pet jaja“, jer za uzgoj jaja su potrebna…sredstva i strpljenje

103
0

Zdravko Pеrić i Nеmanja Makić iz Bijеljinе odlučili su da sе upustе u markеtinšku bitku. To rade pokazivanjem inventara svoje farme zvane “Farma pet jaja”.

Izvor: Farma pet jaja – zvanična Instagram stranica

Iako su prvi video postavili na mreže početkom maja, od skromnih 188 lajkova uspeli su da dostignu preko dve hiljade za samo pet dana, zahvaljujući originalnom sadržaju koji su ponudili. Momci iz Bijeljine, prijatelji celog života, postali su i poslovni partneri kada su odlučili da započnu zajednički posao prodaje jaja iz slobodnog uzgoja pod nazivom „Farma pet jaja“. Prema njihovim rečima, jaja koja proizvode su krupna, sveža i zdrava, a u videu prikazuju sebe, kokoške i jaja.

„Dobrodošli na farmu pet jaja“, na počеtku snimka ističe jеdan od mladića koji jе za ovu priliku stavio slamnati šеšir, ali se i propisno demajcirao. „Najbolju i najvеću farmu slobodnog uzgoja u Sеmbеriji“. Nastavlja drugi kolega, podjednako majčevno lišen od vrata do pupka. Uz vеšto izabranu muziku oni sе udaljavaju, dok njihove životinje poslušno prate njihove odevno oskudne oblike u stopu.

Izvor: Farma pet jaja – zvanična Instagram stranica

„Farma pet jaja“ izgleda postaje hit

Inače, na portalu „Bolja zemlja“ vesti iz Republike Srpske ne pokrivamo toliko često, ali ovo je ipak jedinstvena prilika. Ovaj fenomen se, naposletku, nešto ređe viđa. No, vidimo o čemu je još reč.

Ovaj kratak i efikasan video privukao je veliku pažnju na pomenutoj društvenoj mreži, što je rezultiralo nizom komentara poput: „Ovako se radi marketing“, „Dečki, ako treba pomoć, dobrovoljno se javljam“, i „Momci, svaka čast“ – samo su neki od utisaka gledalaca.

Izvor: Farma pet jaja – zvanična Instagram stranica

Jedno je sigurno, mladim farmerima neće biti lako da nadmaše ovakav marketing, ali ako uspeju, njihov biznis će cvetati. Uložili su 10.000 evra i sigurni su da će se isplatiti. Kokama je na raspolaganju ograđen prostor od 1.500 kvadratnih metara. Sami obrađuju 150 dunuma zemlje i proizvode kukuruz i pšenicu, dok ječam, suncokret i druge dodatke za ishranu kupuju.

Posebnu pažnju posvećuju zdravstvenoj ispravnosti životinja, jer veruju da zdrava koka daje zdravo jaje. Jaja proizvedena na ovaj način su kvalitetnija, veća, sa tvrđom i manje lomljivom ljuskom, bogata omega-3 masnim kiselinama koje pomažu kod povišenog holesterola, triglicerida i demencije, rekao je Zdravko.

Izvor: Farma pet jaja – zvanična Instagram stranica

Njegov prijatelj dodaje da su uložili oko 10.000 evra i veruju da će im se sve isplatiti. Ističu da nije lako, ali da se samo radom može nešto postići. Planiraju automatizaciju procesa i prate najnovija dostignuća u ovoj oblasti na internetu, učeći od stručnjaka.

Izvor: Dnevnik