Naslovna Vesti „Fidelinka“ sada u vlasništvu „Gebija“

„Fidelinka“ sada u vlasništvu „Gebija“

539
0

Kompanija „Gebi“ iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta „Fidelinka“ iz Subotice. Šta ova vest znači po agrar, a i proizvođače? Evo, isporučujemo vest.

Izvor: https://www.euroicc.com/

Negdašnja „Fidelinka“ pod novom upravom

Kako su iz ove kompanije saopštili za RTV, koja se pretežno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, njihov plan uključuje modernizaciju ovih postrojenja i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom „Fidelinka 1868“.

Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili simbol kvaliteta i pouzdanosti za žito koje su predavali poljoprivrednici iz Subotice i šire. U susednoj zgradi se nekada melo žito i pravile testenine, koje su bile neophodne u mnogim domaćinstvima.

Izvor: https://www.gebi.rs/

Sve do stečaja, koji je kompaniju „Fidelinka“ zadesio pre gotovo petnaest godina, njeni pojedini sektori su nastavili sa radom. Funkcionisale su uglavnom kroz zakup, i to sa različitim stepenom uspešnosti. Prodajom njenih sektora i zaštitnog znaka, stečaj je praktično okončan pre gotovo dve godine. Tek nedavno je kompanija „Gebi“ iz Čantavira preuzela silose, mlin i fabriku testenina.

Nova neka vremena…

Menadžer kompanije „Gebi“ Atila Andraš Đuričin oglasio se povodom ovog događaja. „Ova godina će da se odnosi na osvežavanje i modernizaciju samog silosnog parka koji je osnova celog ovog poslovanja,“ veli Andraš Đuričin. „Sa modernizacijom ovog silosnog parka mi ćemo postati vlasnici, u privatnom vlasništvu, sa preko 600.000 tona skladišnog kapaciteta za žitarice i uljarice. To je jako ozbiljna količina, ne samo za Srbiju, nego i za region. Nakon osposobljavanja tog silosnog parka, koji će nam uzeti u vremenskom periodu celu ovu godinu, sledeći korak će biti obnavljanje i modernizacija mlinskog dela, koju će da prati i testara. Znači, ovo je u sklopu tih pet godina“.

Foto: Pixabay

U tom periodu, novi vlasnik izjavio je da planira da uđe na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testenina. Naglasio je da trenutno, duga istorija subotičkog mlinarstva i same „Fidelinke“ se povezuje sa modernim pristupom industrijskom poslovanju koji predstavlja „Gebi“. Izrazio je uverenje da će kombinacija ove dve kvalitetne tradicije rezultirati proizvodima visokog kvaliteta pod brendom „Fidelinka“. Istakao je da imaju puno poverenje da će ostvariti sve planove vezane za „Fidelinku“ čak i pre zadatog roka.

Izvor: Vojvodina uživo