Naslovna Vesti Firme iz Srbije na BIOFACH sajmu u Nirnbergu!

Firme iz Srbije na BIOFACH sajmu u Nirnbergu!

87
0

Srpski privrednici će učestvovati  na Međunarodnom specijalizovanom sajmu organske hrane BIOFACH koji u utorak počinje u Nirnbergu, u Nemačkoj. Glavni organizatori ovog čina su Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS). Dotični uspeh, svakako, nisu mogli da postignu bez saradnje sa Švajcarskim programom za promociju izvoza i Nacionalnom asocijacijom za organsku proizvodnju „Serbia Organica”.

Izvor: BIOFACH zvanični sajt

Sajmovne pojedinosti

Sajam će biti otvoren do petka, a srpski proizvođači organskih proizvoda predstaviće svoje asortiman na nacionalnom štandu Srbije, koji zauzima površinu od 120 kvadratnih metara.

Na nacionalnom štandu Srbije mogu izlagati privredna društva i preduzetnici sa sedištem u Srbiji, koji se bave isključivo organskom proizvodnjom. Podsetićemo da je Srbija do sada učestvovala na više međunarodnih sajmova širom sveta, pre svega u Rusiji, Kini, Indiji i na Bliskom Istoku.

Izvor: BIOFACH zvanični sajt

BIOFACH ukratko

Svakako ne treba dodatno apostrofirati da je ovo manifestacija sa dugim renomeom. Sajam su zajedničkim snagama osnovali Hagen Sunder, Hubert Retner i Jirgen Riz. Kako stoji na zvaničnom sajtu sajma, sve je počelo sa 197 izlagača u hali „Ludwigshafen Stadthalle“ sad već davne 1990. godine. Oko 2.500 posetilaca prisustvovalo je „1. Evropskom sajmu organske hrane i prirodnih proizvoda“ tada. Izložba je prvi put organizovana u Nirnbergu 1999. godine i okupila je čak 1.276 izlagača i više od 15.384 posetilaca. 2001. godine osnivači su odlučili da organizaciju BIOFACH-a prepuste „NürnbergMesse-u“. Od tada se festival razvio u vodeći svetski sajam organske hrane i čvrsto je utemeljen.

Naravno, od osnivačkih dana je postojao i segment prirodne kozmetike. Međutim, dotični je odvojen od izložbe 2007. godine i od tada se organizuje paralelno sa BIOFACH-om kao VIVANESS, Međunarodni sajam prirodne i organske lične nege. Zbog pandemije korona virusa, BIOFACH je održan isključivo digitalno kao BIOFACH / VIVANESS eSPECIAL u 2021. godini. U 2022. godini, sajam je održan kao jednokratno letnje izdanje. U 2023. godini, festival se vratio na redovni raspored u februaru.

Izvori: AgroTV, BIOFACH zvanični sajt

Prethodni tekst„Slaninijada“ u Kačarevu: očekuju se rekordi
Sledeći tekstEkološki centar „Stanište“: istraživanje i rezultati (prvi deo)