Naslovna Reč Struke Kafa kod Agrosave Fungicid izuzetno široke primene – za voće, povrće, strna žita

Fungicid izuzetno široke primene – za voće, povrće, strna žita

1670
0
image

Imate nedoumice kako da zaštite vaš usev? Svratite na kafu kod Agrosave i saznajte sve što vas interesuje.

Ako se pitate kako se pravi dobar imidž, naročito u svetu zaštite bilja, proces izgleda ovako: prvo se odabere dobra aktivna materija, testira njena efikasnost, napravi se dobra formulaciju i sve to lepo upakuje.

Upravo je takav Agrosavin preparat Image, fungicid izuzetno širokog spektra, delotvoran kako u voću i povrću, tako i u ratarskim usevima. Njegova aktivna materija je piraklostrobin, čija je efikasnost na bolesti u navedenim usevima dokazana detaljnim biološkim testiranjem.

Pa tako, Image daje jako dobar zeleni efekat u pšenici i to je velika njegova prednost. Poznato je da ako se listu zastavičaru produži vegetacija za samo jedan dan, to povećava prinose i do 150 kg/ha dnevno.

Što se tiče primene u voću, Image je jedan od retko registrovanih fungicida za suzbijanje raka leske. Za tu svrhu se koristi u količini 1 l/ha, i to u dva tretmana: jedan na početku sezone, kada krene listanje, a drugi na kraju sezone, pre opadanja listova.

Kod breskve se koristi protiv truleži plodova tokom skladištenja, u količini 0,65 – 0,8 l/ha. Ovo je značajno za svakog proizvođača, jer uz pomoć ovog preparata može da produži svežinu voća u skladištima. Image može da se koristi i u borovnici za suzbijanje pegavosti lista i stabla, u količini od 0,5 l/ha.

Takođe, ovaj preparat je odličan i za suzbijanje crne i sive pegavosti u povrću (paradajz, lisnato povrće), kao i za plamenjaču kod krastavca.

Dakle, reč je o jednom korisnom fungicidu, vrlo široke primene, te svaki proizvođač voća, povrća i strnih žita može da ga koristi kao protektivni i kurativni fungicid u borbi protiv mnogih bolesti.

Prethodni tekstDobra vest za poljoprivrednike: Izmene po pitanju podsticaja po hektaru!
Sledeći tekstIntezivni šaranski ribnjak: Oni znaju kako se to radi i spremni su da podele umeće!