Naslovna Blog GastroFest i sportski ribolov – dobitna kombinacija

GastroFest i sportski ribolov – dobitna kombinacija

51
0

 

Organizovanje festivala GastroFest na Dorćol Placu 15. i 16. juna, kao i sveže održano Državno izborno prvenstvo u sportskom ribolovu, obeležavaju jun. Pogledajmo na koji način ove dve manifestacije uspevaju da podignu moral domaćih interesenata.

Izvor: GastroFest

GastroFest

GastroFest Beograd, događaj posvećen visokoj gastronomiji, autentičnim ukusima i domaćinskoj energiji, planiran je da se održi 15. i 16. juna na Dorćol Placu. Prema informacijama koje su saopštili organizatori, cilj ovog događaja je promocija visoke gastronomske kulture u Srbiji, pružajući posetiocima priliku da istraže raznolikost multikulturalne srpske kuhinje.

GastroFest će predstaviti najbolje iz vojvođanske kuhinje i povezati visoku gastronomiju sa lokalnim proizvođačima, naglašavajući značaj domaće proizvodnje hrane i porodičnih gazdinstava kako u gastronomskom, kulturnom, tako i u ekonomskom smislu.

Izvor: GastroFest

Organizatori ističu da ovaj događaj nije samo festival, već i „zajednica koja promoviše unapređenje domaće gastronomije, njeno prilagođavanje savremenim kulinarskim trendovima, naglašava važnost visokokvalitetnih domaćih namirnica i podstiče saradnju između lokalnih proizvođača i restorana“.

Tokom dvodnevnog festivala biće organizovani raznovrsni programi, uključujući promocije restorana i domaće ulične gastronomije, pijacu malih proizvođača, Gastro šou, panele, radionice za decu i odrasle, „Ostrvo osmeha“ – dečji kutak sa animatorima, koncept nedeljnog ručka i prateći muzički program.

Izvor: GastroFest

Posetioci će imati priliku da uživaju u ekskluzivnim gastronomskim doživljajima koje će im pružiti partnerski restorani i majstori gastronomije. Oni će nuditi raznovrsna jela pripremljena od namirnica lokalnih proizvođača. GastroFest, kao jedna od ključnih tema, ističe povezivanje restorana i proizvođača lokalnih namirnica. Lista visokokvalitetnih proizvoda će biti predstavljena tokom događaja.

Daniel Jovanović, osnivač GastroFesta, objasnio je da će šefovi i restorani pripremiti tri različita jela od lokalnih namirnica, omogućavajući posetiocima da direktno upoznaju lokalne gastronomske vrednosti. Ljubitelji gastronomije moći će da posete ovaj festival na Dorćol Placu 15. juna, od 12 do 23 sata, kao i sutradan između 10 i 20 časova.

Izvor: GastroFest

Sportski ribolov

Na obali Velikog bačkog kanala, u „Somborskom ribolovačkom raju“, bilo je organizovano Državno prvenstvo u sportskom ribolovu za tri starosne kategorije:

  • kadete do 15 godina
  • juniore do 20 godina
  • juniore do 25 godina.

Prvenstvo je upriličeno pod pokroviteljstvom Udruženja sportskih ribolovaca „MAGIC FISH“. Zvanično otvaranje takmičenja je obavio gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković. Dotični je srdačno pozdravio sve učesnike i poželeo im mnogo uspeha.

Izvor: Grad Sombor

Gradonačelnik Ratković je izjavio da želi srdačno da pozdravi sportske ribolovce i da im poželi dobrodošlicu u grad Sombor. Dodao je da je veoma srećan što se prvi put održava Državno prvenstvo u Somboru, u Ribolovačkom raju. Istakao je da je prostor postao prelep zahvaljujući naporima organizatora i članova Udruženja sportskih ribolovaca „MAGIC FISH“. Oni su pružili divnu atmosferu kako sportskim ribolovcima, tako i rekreativcima.

Takođe, izrazio je zahvalnost na radu sa decom i mladima, ističući da to čini grad ponosnim. Naglasio je da Grad Sombor će uvek biti podrška i partner u njihovim aktivnostima. Na kraju, najavio je zvanično otvaranje Državnog prvenstva i poželeo takmičarima mnogo uspeha.

Izvor: Grad Sombor

Više od 40 takmičara iz cele Srbije, u tri starosne kategorije, pokazalo je svoje veštine. Oni su se takmičili tokom prvog i drugog kola Državnog prvenstva, koje će trajati dva dana.

Grad Sombor je uložio sredstva u izgradnju 75 molova dužine 2 metra i širine 1,5 metar, razmaknutih na međusobnu udaljenost od 10 metara. Na ovaj način bi se ispunili uslovi za domaća i međunarodna takmičenja i pružili bolji uslovi sportskim ribolovcima koji se bave ovim sportom.

Izvori: AgroTV (1, 2)