Naslovna Blog Gastronomski turizam značajno doprinosi razvoju Vojvodine

Gastronomski turizam značajno doprinosi razvoju Vojvodine

295
0

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević izjavio je da gastronomski turizam značajno doprinosi razvoju turizma u lokalnim samoupravama. Ovu činjenicu je izneo prilikom otvaranja prve gastronomske manifestacije „Zlatni kotlić Bečeja”.

Izvor: Opština Bečej – zvanična Facebook stranica

Manifestacije koje pokreću gastronomski turizam kod nas

Ivanišević, u nastavku svoje izjave, naglasio je važnost ove manifestacije u pogledu unapređenja i razvoja gastronomskog turizma, ne samo u opštini Bečej, već i na nivou cele Autonomne Pokrajine Vojvodine. „Bečej je primer aktivne lokalne samouprave i današnja manifestacija pokazuje kako se gradi nova turistička destinacija. Manifestacija „Zlatni kotlić Bečeja” će zasigurno postati tradicionalan događaj,“ istakao je sekretar Ivanišević. Izjavio je da će resorni sekretarijat pružiti podršku moto-trkama u Bečeju, što će doprineti uključivanju ove opštine na turističku mapu Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Podsetićemo da su „Zlatni kotlić“ podržali Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, kao i Turistička organizacija i Kancelarija za mlade ove opštine. Organizator manifestacije je popularna lokalna fikstura, restoran „Čarda Ribnjak“. Tokom trajanja manifestacije, posetioci su imali prilike da probaju i jedan od lokalnih proizvoda kojeg „Čarda Ribnjak“ direktno promoviše, mlevenu papriku „Kobi“.

Izvor: Restoran Čarda Ribnjak – zvanična Facebook stranica

Bečej u povoju

Nova inicijativa u Bečeju ima za cilj poboljšanje turističke ponude u opštini i promovisanje razvoja turizma na lokalnom nivou. Na okupljanju je izlagao i Vuk Radojević, predsednik Opštine Bečej. Tim povodom je istakao da je „Zlatni kotlić Bečeja“ izuzetna prilika za promociju lokalne gastronomije. Posebno je skrenuo pažnju na to da ovakva jedna manifestacija igra ključnu ulogu u razvoju turizma. „Ovo je prilika da predstavimo gastronomiju našeg kraja. A činjenica da broji više od 30 ekipa u takmičarskom delu iz cele Vojvodine govori nam da zaista postoji potreba za ovakvim vidom organizovanja. Uveren sam da ćemo na ovaj način dodatno promovisati opštinu Bečej i privući što veći broj posetilaca. Gastronomija je zapravo jedan od važnih činilaca u unapređenju i razvoju turizma,“ istakao je Radojević.

U konkurenciji današnjeg događaja učestvovalo je, kako je naglasio Radojević, više od 30 ekipa. Nagrade i plakete najuspešnijim ekipama dodelili su Ivanišević i Radojević.

Izvor: AgroTV