Naslovna Vesti Grad Beograd subvencioniše razvoj stočarstva, nabavku traktora, pčelarstva, voćarstva i povrtarstva

Grad Beograd subvencioniše razvoj stočarstva, nabavku traktora, pčelarstva, voćarstva i povrtarstva

Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice - nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, a rok za podnošenje prijava je 3. april.

656
0
Foto: Pixabay

Sekretarijat za privredu grada Beograda na svom zvaničnom sajtu objavio je javne pozive za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u nekoliko poljoprivrednih oblasti za 2020. godinu. Kako navode na sajtu, reč je o nabavci novih traktora ili poljoprivredne mehanizacije, kao i o sredstvima u oblasti pčelarstva, stočarstva, voćarstva i povrtarstva.

Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice – nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, a rok za podnošenje prijava je 3. april.

Za nabavku traktora i ostale poljoprivredne mehanizacije opredeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 130 miliona dinara.

Maksimalni iznos podsticajnih sredstava za nabavku traktora ne može biti veći od milion dinara po korisniku, a za nabavku jedne ili više različitih poljoprivrednih priključnih mašina, sredstava ne mogu iznositi više od 400 hiljada dinara po korisniku.

Kada je u pitanju pčelarstvo, maksimalni iznos podsticajnih sredstava za nabavku nove opreme za pčelarstvo ne može biti veći od 150 hiljada dinara po korisniku, a ukupna sredstva iznose 40.000.000 dinara.

Podsticajna sredstva u oblasti stočarstva namenjena su za nabavku domaćih ili uvoznih kvalitetnih steonih junica holštajn-frizijske rase ili simentalske rase, priplodnih ovaca, priplodnih koza, muzilice i mešalice za pripremu stočne hrane. Maksimalni iznos sredstava u ovoj oblasti ne može biti veći od 220 hiljada dinara po korisniku. Za ovu namenu opredeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 20.000.000 dinara.

Na sajtu Grada Beograda, navodi se i da ukupna bespovratna finansijska sredstva namenjena za nabavku i postavljanje opreme u oblasti voćarstva i povrtarstva iznose 50 miliona dinara.

Sve dodatne informacije možete saznati putem brojeva telefona 011/715-7831, 011/715-7399, 011/715-7398, kao i na zvaničnom sajtu Grada Beograda, u rubrici Gradski oglasi, konkursi i tenderi.