Naslovna Poljoprivreda „Grožđebal“ u Vršcu nadmašio sva očekivanja

„Grožđebal“ u Vršcu nadmašio sva očekivanja

227
0

Vršačka manifestacija „Dani berbe grožđa“, kolokvijalno poznatija kao „Grožđebal“, je tokom svoje 65. iteracije zabeležila masivan uspeh. Tokom trajanja festivala, bezmalo 150.000 gostiju je posetilo grad upravo ovim povodom, iz Srbije koliko i iz inostranstva, javlja vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Vršca Tatjana Palkovač.

vino jagoda
foto J. El Omari

Šest i po decenije „Grožđebal“ promoviše grad

Kako navodi Palkovač, najviše gostiju je procentualno došlo iz susedne Rumunije. Samo u nedelju, tvrdi ona, ih je bilo preko 30.000. „Ove godine jubilarni 65. „Dani grožđa“, koji se održavaju od 14. do 17. septembra, privukli su veliki broj posetilaca iz oko 50 zemalja, među kojima su najbrojniji naši susedi iz Rumunije koja je 10 kilometara udaljena od Vršca,“ ponosno naglašava Palkovač.

U nastavku izjave, v.d. direktora je apostrofirala koliko je manifestacija „Grožđebal“ ključna po razvoj turizma i ostalih privrednih grana u Vršcu. „Mi smo kao Turistička organizacija i grad Vršac tokom ovih dana pripremili veoma bogat program koji se sastojao iz raznih karnevala, izložbi, izbora za mis, organizovanih tura „Put vina“, kao i obilazaka vinskih podruma, išli smo i do Vršačkih planina, a u brojnim restoranima se služila lepa i bogata gastronomska ponuda. Od jutra do večeri bio je bogat programski sadržaj,“ istakla je.

Kuriozitet ove godine jeste uvođenje dodatne vozne linije u 23:55 iz Vršca tokom celokupnog trajanja manifestacije. Naime, ovaj potez, urađen u saradnji sa preduzećem „Srbija voz“, je olakšao gostima da isprate kompletan program i sve događaje bez prekida.

Manifestacija, detaljnije

Jubilarni 65. „Grožđebal“ počeo je simbolično u četvrtak, 14. septembra popodne programom „U susret Grožđebalu“. Posetioci su na vidikovcu iznad grada mogli da uživaju u besplatnom vinu, kobasicama i muziciranju tamburaša. Pritom je uveče usledio i izbor za vinsku lepoticu.

Bogat i impozantan kulturno-umetnički program se protezao od petka do nedelje u Vršcu tokom „Grožđebala“. Za odrasle posetioce su organizovane ture „Put vina“ gde su mogli da obilaze vinske podrume i degustiraju vina sa područja vršačke opštine. Najmlađi su mogli da uživaju u koncertima, maskenbalu, karnevalu i raznim koncertima.

Svi putnici sa povratnom kartom za Beograd u 23:55 su imali 30% popusta za pomenutu turističku turu „Put vina“. Za to iskustvo su umesto 1.500 dinara plaćali samo 1.000 dinara.

Izvor: AgroTV