Naslovna Vesti Informacija direktno od ministra Nedimovića: Dozvole za rad, subvencije, otplate i krediti...

Informacija direktno od ministra Nedimovića: Dozvole za rad, subvencije, otplate i krediti tokom vanrednog stanja

2516
0

U emisiji Bolja zemlja specijalni gost bio je ministar Branislav Nedimović i odgovorio na pitanja povodom aktuelne vanredne situacije koja muče naše poljoprivrednike.

Šta je sa isplatom kredita, subvencija i svime što je najavljeno?

– Pokazuje se po ko zna koji put da bez hrane i poljoprivrede skoro ništa ne može. To je pokazao ovaj raniji koncept koji je bio liberalan, gde se uvozi kada treba i ima robe po celoj Evropi, da ko ima hranu neće biti gladan čak ni kada dođu krizna vremena.

U petak su vršene isplate subvencija po hektaru i ostalim merama agrarne politike, sve ide kako treba, a od ponedeljka se nastavlja.

Proces je malo usporeniji, rešenja su gotova, nećemo čak morati da čekamo da isporučimo, nego odmah plaćamo po donošenju rešenja, pa ga onda isporučujemo.

Šta je potrebno da se poljoprivrednik kreće neometano na svom gazdinstvu?

– Pored lične karte, karticu, rešenje o registrovanju gazdinstva, bilo koje rešenje iz kog se vidi da je on poljoprivrednik i neće imati nikakvih problema. Ovo sve važi do 20h. Ako želi nakon toga, napravili smo elektronsku platformu koja se nalazi na našem sajtu Ministarstva poljoprivrede, gde može da se prijavi svako ko mora da tretira tokom noći, što se odnosi na voćarstvo i pčelarstvo, a mi ćemo taj zahtev proslediti MUP-u.

Ostatak razgovora i ostale bitne informacije pogledajte u video prilogu.

#odgovornonovinarstvo