Naslovna Bašta Izbor najlepše uređene bašte i balkona u Pančevu

Izbor najlepše uređene bašte i balkona u Pančevu

83
0

JKP „Zelenilo“ iz Pančeva nastavlja sa petnaestogodišnjom tradicijom i organizuje izbor za najlepše uređene bašte i balkone u gradu. Zainteresovani građani sa teritorije grada, mogu se prijaviti na ovaj konkurs od 1. do 11. septembra. Slike svojih bašta ili balkona mogu poslati uz svoje podatke na mejl priložen na svim pančevačkim onlajn portalima.

U nadi da će se premašiti svi dosadašnji rekordi, što se broja prijavljenih tiče , JKP “Zelenilo” poziva sve one verne učesnike koji se već godinama prijavljuju na ovo takmičenje. Poziv se svakako odnosi i na sve zainteresovane Pančevce koji do sada nisu imali prilike da se oprobaju u ovakvom nadmetanju. Da se, slanjem fotografija najlepših kutaka svojih balkona ili bašta, što pre prijave na ovo već tradicionalno, cvetno takmičenje.

Photo by Avery Thomas on Unsplash

Nagrade za najlepše uređene bašte

Na osnovu pristiglih prijava i fotografija zainteresovanih za ovo cvetno takmičenje, komisija JKP “Zelenilo” Pančevo pristupiće rangiranju svih prijavljenih. Glasanje za najbolje bašte i balkone će biti upriličeno ispred Eko paviljona u Narodnoj bašti 15. septembra u podne. Proglašenje pobednika pratiće i izložba koju pripremaju zaposleni u “Zelenilu”.  Izložba ima za cilj da kolažnim prikazom prijavljenih fotografija motiviše i ostale Pančevce da više vode računa o životnom okruženju i zelenilu koje nas okružuje, kao i o samom očuvanju životne sredine.

Kako javljaju zvaničnici JKP „Zelenila“, postavka izloženih fotografija će se nalaziti u prostoru galerije „Kafe“. Zainteresovani posetioci će dolaskom u Narodnu baštu imati prilike da zavire u šarena dvorišta i cvetne balkone Pančeva.

Photo by Benjamin Combs on Unsplash

Kao i ranijih godina, JKP „Zelenilo“ se potrudilo da obezbedi simbolične poklone za sve prijavljene učesnike. Neće izostati ni zahvalnice, koje će prisutnima uručiti članovi komisije ispred Preduzeća.

Posebno interesovanje svake godine vlada za vaučere koje JKP „Zelenilo“ poklanja prvoplasiranim učesnicima u obe kategorije. Ove godine biće podeljeno sveukupno šest vaučera. Dotične će dobitnici moći da iskoriste za kupovinu sadnog materijala u cvećari ili rasadniku JKP “Zelenilo”.

Photo by Pelargoniums for Europe on Unsplash

Vaučeri i nagrade se kreću ovako:

  • treće mesto u kategoriji najlepše uređenog balkona dobija vaučer u visini od 4.000 dinara
  • drugo mesto u istoj kategoriji dobija vaučer od 6.000 dinara
  • vlasnik najlepšeg balkona će dobiti vaučer od 8.000 dinara.
  • treće mesto u kategoriji najlepše bašte osvojiće vaučer u vrednosti od 6.000 dinara
  • osvajač drugog mesta će dobiti vaučer od 8.000 dinara
  • nosilac epiteta “vlasnik najlepše bašte u Pančevu” dobija vaučer u vrednosti od 10.000 dinara.

Izvor: Vojvodina Uživo

Prethodni tekstVeliko Gradište: 4 javna poziva iz oblasti poljoprivrede
Sledeći tekstMinistarstvo: nepravilnosti na 245 hektara