Naslovna Poljoprivreda Konkurs: Podrška u održavanju tradicionalnih manifestacija

Konkurs: Podrška u održavanju tradicionalnih manifestacija

364
0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava. Dotična sredstva su namenjena za organizovanje tradicionalnih manifestacija na teritoriji Vojvodine, od 1. januara do 31. decembra 2024. godine. Ukupno se izdvaja bespovratno 25 miliona dinara. Pritom, rok za prijavu na konkurs je otvoren do iskorišćenja sredstava. Poslednji datum za podnošenje prijava biće 22. mart 2024.

Konkurs, detaljnije

Jedna prijava može rezultirati dodelom sredstava u rasponu od 40.000 do maksimalno jedan milion dinara, pri čemu intenzitet podrške može dostići do 80% vrednosti projekta bez PDV-a.

Izvor: Shutterstock/goldyg

Konkurs je pokrenut s namerom da se unapredi promocija i podigne kapacitet ruralnih zajednica, kao i da se omogući bolje pozicioniranje poljoprivrednika i poljoprivrednih proizvoda na tržištu.

Pravo na podsticaje imaju udruženja građana sa sedištem u AP Vojvodini, koja su registrovana kod Agencije za privredne registre pre 1. januara tekuće godine, i koja se bave poljoprivrednim aktivnostima i ruralnim razvojem, kao i ona koja se angažuju u poljoprivrednoj proizvodnji, neguju tradicionalne vrednosti i posvećuju se očuvanju starih zanata na selu, osim kulturno-umetničkih društava.

Izvor: Shutterstock/bibiphoto

Još detalja

Jedan podnosilac prijave može dostaviti samo jednu prijavu za ovaj konkurs, kako se ističe u propozicijama istog. Dodatno je navedeno da su bespovratna sredstva koja se dodeljuju putem ovog konkursa namenjena za podršku organizaciji sajmova, manifestacija i izložbi u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i lokalnih događaja koji imaju za cilj očuvanje tradicionalnih zanata i lokalne proizvodnje.

Sredstva se mogu koristiti za:

  • zakup izlagačkog prostora sa osnovnim tehničkim uslugama
  • izradu dizajna i štampanje promotivnog materijala
  • troškove oglašavanja u štampanim i elektronskim medijima
  • putne troškove (do 10.000 dinara)
  • nabavku materijala za izradu tradicionalnih rukotvorina
  • kupovinu pehara i medalja za nagrade.
Foto: pixabay

Organizator koji je dobio odobrena sredstva za organizaciju manifestacije dužan je da istakne tokom trajanja događaja da je manifestacija sufinansirana od strane Pokrajinskog sekretarijata.

Izvor: Politika