Naslovna Moderni agrar i savremena tehnologija Konkurs: Sleduju sredstva za organsku proizvodnju (daju pare)

Konkurs: Sleduju sredstva za organsku proizvodnju (daju pare)

970
0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava poljoprivrednicima. Konkretno, dodeljuju se monetarni podsticaji za sufinansiranje troškova nabavke priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju u AP Vojvodini u 2024. godini.

Izvor: Shutterstock/Singha Songsak P

Konkurs: detaljnije

Glavni cilj Konkursa je unapređenje organske proizvodnje u Autonomnoj pokrajini Vojvodini. Pravna osnova konkursa odnosi se na dodelu finansijskih sredstava radi sufinansiranja troškova nabavke priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju u AP Vojvodini u 2024. godini.

Jedan podnosilac prijave može konkurisati samo s jednom prijavom za više investicija. Ukupan iznos sredstava predviđenih za sprovođenje konkursa iznosi 14.000.000,00 dinara. Najviši iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći 2.000.000,00 dinara, dok minimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 50.000,00 dinara. Finansijska podrška za investicije putem ovog konkursa određuje se u iznosu do 80% od prihvatljivih troškova investicije.

Izvor: Shutterstock/goldyg

Ko ostvaruje prava na sredstva?

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to:

 • fizičko lice:
  • nosilac registrovanog poljoprivrednog gazdinstva,
  • preduzetnik nosilac registrovanog poljoprivrednog gazdinstva
 • pravno lice:
  • privredno društvo nosilac registrovanog poljoprivrednog gazdinstva,
  • zemljoradnička zadruga nosilac registrovanog poljoprivrednog gazdinstva,
  • složena zadruga nosilac registrovanog poljoprivrednog gazdinstva
 • verske zajednice, crkve i manastiri.

Rok za prijavu je do 24.05.2024. godine. Prijave s potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti:

 • putem pošte na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, s naznakom „KONKURS ZA SUFINANSIRANJE TROŠKOVA NABAVKE PRIKLJUČNE MEHANIZACIJE, MAŠINA I OPREME ZA ORGANSKU PROIZVODNJU U AP VOJVODINI U 2024. GODINI“
 • lično u Pisarnici pokrajinskih organa uprave, u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od 9 do 14 časova
 • elektronskim putem – putem AgroSens platforme, na način opisan u Uputstvu o načinu podnošenja elektronske prijave i elektronskom opštenju između organa.
Izvor: Shutterstock/librakv

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 021/487-46-01 od 12 do 14 časova. Tekst konkursa, Pravilnik, obrazac prijave, Izjava dobavljača, obrazac poslovnog plana, Izveštaj o namenskom utrošku sredstava, zahtev za isplatu i Uputstvo o načinu podnošenja elektronske prijave i elektronskom opštenju između organa, mogu se preuzeti na zvaničnom sajtu Sekretarijata.

Izvor: AgroTV