Naslovna Poljoprivreda Kreditne linije Razvojnog fonda Vojvodine prezentovane u Ruskom Krsturu

Kreditne linije Razvojnog fonda Vojvodine prezentovane u Ruskom Krsturu

1351
0

Predstavnici Razvojnog fonda Vojvodine zainteresovanim građanima u Ruskom Krsturu predstavili su najpovoljnije kreditne linije za poljoprivredu i preduzetništvo. Dotični događaj je upriličen u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj Opštine Kula i Lokalnom akcionom grupom „Srce Bačke“.

Kreditne linije su pre ovoga predstavljene u Sivcu i Kuli, te je Ruski Krstur bio naredni logički korak za RFV. Dotične su predstavljene u cilju informisanja poljoprivrednika i preduzetnika o kreditnoj podršci za razvoj poslovanja.

Izvor: Opština Kula

Kakve to kreditne linije čekaju (poljo)privrednike?

Prema Dejanu Slavujeviću, predstavniku RFV-a odgovornom za kreditni sektor, njihov cilj je posetiti svako naselje u opštini kako bi građanima, kojima su krediti namenjeni, prezentovali svoje ponude i omogućili im da neposredno dobiju sve potrebne informacije.

„Danas smo u Ruskom Krsturu na prezentaciji kreditnih linija Razvojnog fonda Vojvodine. Naime, mi u saradnji sa Kancelarijom sa lokalni ekonomski razvoj Opštine Kula i Lokalnom akcionom grupom „Srce Bačke“ imamo jako dobru saradnju, ne obilazimo samo centralni deo opštine, već i svako mesto,“ naglasio je Slavujević.

Izvor: Opština Kula

U nastavku izjave, dodao je kako njihovi saradnici prikazuju svoje projekte, a RFV pomenute kreditne linije. „Razvojni fond je državna kreditna institucija. Osnivač je Vlada Vojvodine, zajedno sa Vladom Republike Srbije i sedište nam je u Novom Sadu,“ dodao je. „Krediti kod nas otvoreni su tokom cele godine, imamo dva tipa kredita – za pravna lica i preduzetnike i za registrovana poljoprivredna gazdinstva. Imamo jako dobru saradnju sa Vladom Vojvodine i sa Sekretarijatom za privredu i turizam i nudimo dugoročan kredit za razvoj turizma“.

„Dolazimo kod vas, dajemo vam novce“

U nastavku izlaganja, Slavujević je apostrofirao da Pokrajinski sekretarijat zainteresovanim poljoprivrednicima plaća taj kredit. Prema njegovim instrukcijama, zainteresovani mogu da dođu u sedište firme u Ulicu Cara Lazara 7a u Novom Sadu da se prijave.

Izvor: Opština Kula

„Mi smo tamo tokom cele nedelje i slobodno možete doći da se bliže informišete. Pokrićemo kompletnu kulsku opštinu, u saradnji sa gospodinom Bojanom Kovačem, jer smo videli da kada ljude pozovemo u Kulu oni ne dođu u očekivanom broju. A ovo su krediti namenjeni ljudima koji su poljoprivrednici, pa je poželjnije da dođemo u njihova mesta,“ zaključio je Slavujević.

Izvor: AgroTV, Opština Kula