Naslovna Vesti Krkobabić apelovao: Obezbediti mobilne prodavnice za udaljena sela

Krkobabić apelovao: Obezbediti mobilne prodavnice za udaljena sela

Istovremeno je Кrkobabić apelovao na zadruge, koje su već aktivno uključene u pružanje pomoći, da starijima od 70 godina pomognu u obavljanju prolećne setve.

665
0
Foto: Pixabay

Ministar za regionalni razvoj Milan Кrkobabić pozvao je velike trgovinske lance da u saradnji sa lokalnim samoupravama i mesnim zajednicama širom Srbije pomognu seosko stanovništvo u redovnom snabdevanju osnovnim životnim namirnicama u vreme epidemije koronavirusa.

Krkobabić, kao kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije ukazao je na to da je neophodna pomoć u boljem snabdevanju približno 3.500 sela u kojima rade prodavnice, uz napomenu da poseban problem predstavlja snabdevanje stanovnika u oko 1.000 sela u kojima prodavnice ne postoje.

On je predložio da se naprave mobilne prodavnice iliti dostavna vozila koja će, poštujući sve mere ograničenja i opreza, snabdevati i najudaljenija sela u brdovito-planinskim i pograničnim područjima.

Foto: Pixabay

Istovremeno je Кrkobabić apelovao na zadruge, koje su već aktivno uključene u pružanje pomoći, da starijima od 70 godina pomognu u obavljanju prolećne setve, da otkupljuju poljoprivredne proizvode čija je prodaja otežana zbog ograničenja kretanja i svih drugih restrikcija uvedenih zbog epidemije.

#odgovornonovinarstvo