Naslovna Vesti Krkobabić: „Još jedna prilika za novi život na selu“

Krkobabić: „Još jedna prilika za novi život na selu“

386
0

Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu, recentno je posetio šestočlanu porodicu Ćosić, žitelje malo poznatog naselja Venčac. Porodica Ćosić je inače nabavila kuću zahvaljujući upravo sredstvima Ministarstva za brigu o selu.

„Ovo nije samo naseljavanje praznih kuća,“ ponosno je izjavio Krkobabić. „Ovo je više od toga. To su pravi domovi za mlade porodice, njihov novi početak. Gotovo 3.000 porodica širom Srbije steklo je svoj krov nad glavom. Nastavljamo zajedno, jer vi to tražite i očekujete“.

Izvor: Ministarstvo za brigu o selu
Foto: Milan Ilić

Krkobabić o delatnosti Ministarstva

Vladica Ćosić, glava ove porodice, je prezadovoljan dao izjavu za medije povodom ovog čina. „Nisam verovao da će nam se dogodoti tolika sreća! Supruga i ja smo navikli da sve stičemo velikim radom, da se za sve namučimo i da nam ništa ne pada sa neba,“ apostrofirao je Ćosić.

Kao porodica, ovi vispreni žitelji Venčaca su zahvalili ministru Krkobabiću na ideji koja menja živote ljudima. „Nama sigurno jeste,“ naglasio je on. „Ostvarili smo najveći san – konačno imamo svoj krov nad glavom i svoji smo na svome. Koliko god da smo bili razumni i složni, život u zajedinici, gde prostor deli četiri generacije je pretežak i za najskromnije i najrazumnije. Prodisali smo u svom domu i svi dobili prostor koji nam je bio neophodan. Sada će sve biti lakše i sa pravim smislom“.

Izvor: Ministarstvo za brigu o selu
Foto: Milan Ilić

Danas je ministar bio u radnoj poseti Rasinskom upravnom okrugu, posebno Aleksandrovcu i okolnim selima, gde je razgovarao s lokalnim liderima o programima za unapređenje životnih i radnih uslova ruralnog stanovništva i potencijalima razvoja čak 55 sela u ovom okrugu, okruženih planinama Goč, Kopaonik i Jastrebac.

Predsednica opštine, Jelena Paunović, izrazila je zahvalnost ministru za posetu i podršku koju im pruža Ministarstvo putem svojih programa. „Od početka Programa naseljavanja napuštenih seoskih kuća 10 porodica se skućilo u selima Aleksandrovca. Na drugom javnom konkursu 2021. godine dobili smo minibus kojim se od tada besplatno prevoze žitelji seoskih naselja. Zahvaljujući trećem programu Ministarstva za brigu o selu prethodne dve godine organizovali smo manifestaciju Miholjski susreti sela, a sa oko 7,5 miliona dinara pomognut je rad i jedne zemljoradničke zadruge“, istakla je.

Izvor: Ministarstvo za brigu o selu
Foto: Milan Ilić

Ministar Krkobabić se uverio u besprekorno funkcionisanje besplatnog prevoza seljana minibusem tokom vožnje ovim vozilom.

Izvor: Politika