Naslovna Poljoprivreda Mehanizacija Kvalitet potvrđen tradicijom – i skromnošću! „Euromašine“ i vinogradarstvo

Kvalitet potvrđen tradicijom – i skromnošću! „Euromašine“ i vinogradarstvo

231
0

„Evo nas u Petrijevu kod Smedereva“, veli naš Srđan dok sa ekipom „Bolje zemlje“ obilazi firmu „Euromašine“, nadaleko poznatu. A po čemu se „Euromašine“ tako izdvajaju? U našem razgovoru sa Brankom Tomićem, predstavnikom firme, upravo to ćete saznati. A saznaćete mnogo više kada odgledate prilog o „Euromašinama“ koje trenutno naš zvanični YouTube kanal nudi.

„Euromašine“, jer je evropski da se vinograd mašinski obere

Tomić je priču otpočeo naglaskom da se firma već dve decenije bavi prodajom mašina, njihovim servisiranjem i obukom voćara i vinogradara za korišćenje istih. Popularni brendovi kao Goldoni, Pellenc i Berti su se našli u parking prostoru ove firme. A ima svega – traktori, kombajni, berači, te priključne mašine za lačenje, tj. dekorovisanje vinograda, i mnogo drugog čeg.

Izvor: Bolja zemlja

Svakako, jedan primer profesionalnog pristupa „Euromašina“ jeste odnos prema mušterijama. Tomić naglašava da se kod apsolutno svake prodaje obavlja obuka oko korišćena. Ona je obavezna, i ide potpuno besplatno uz svaku kupovinu. Na taj način, „Euromašine“ opskrbljuju paore i znanjem o korišćenju mašina i znanjem o održavanju istih.

Ali i održavanje nekad zahteva pomoć. Kad se koji deo pokvari, firma spremno doćeka poljoprivredne proizvođače sa zamenom. Servis je takođe tu da popravi šta se popraviti može, ili da instalira novitet. Ukratko, unutar „Euromašina“ ne sme da se desi da zafali nešto. Mušterija mora biti opremljena!

Izvor: Bolja zemlja

Malo i o trendovima

Tomić je sa našim Srđanom popričao o dva konkretna trenda. Prvi jeste u samim mašinama. Od svih proizvođača, ova firma se opredelila samo za najkvalitetnije. Berti je, primera radi, proslavljen u Evropi i zahvaljujući trudu „Euromašina“ se korišćenje istih širi i u Srbiji. Drugi trend jeste diskusija o ramovima i kabinama. Kako se bliži novi zakon za poljoprivrednike o instaliranju ramova na stare traktore, red je da novi traktori na tržištu poseduju najmanje jedan ram, a najviše jednu kabinu. Sve to smo pronašli upravo kod Tomića u „Euromašinama“.

Ali ono što je nama zapalo za oko jeste skromnost Tomića. Evo, o tome ćemo ukratko za kraj. Kada ga je Srđan priupitao oko kvaliteta mašina koje prodaje, Tomić je izričito naglasio da izbegava da hvali svoj asortiman proizvoda. Prema njegovim rečima, uvek, UVEK pušta da klijenti i kupci sami procene kvalitet mašina i daju svoj sud. A kako stoje stvari, ovaj pristup se i te kako isplatio.