Naslovna Vesti Ljubav na srpsko-filipinski način!

Ljubav na srpsko-filipinski način!

342
0

Ove nedelje bili smo gosti jednog mladog bračnog para iz Sivca, koji se upoznao u Dubaiju. Ono što je interesantno jeste činjenica da su oni pomešali dve kulinarske nacionalne škole i napravili revolucionarne sendviče. A oni su, u najmanju ruku, interesantni. Saznali smo kako se ovaj bračni par upoznao, koju ponudu sendviča imaju, ali i koji su im dalji planovi poslovanja.

Miroslav Popov, vlasnik restorana brze hrane, bio je menadžer jednog restorana u Dubaiju, gde je njegova žena radila kao šef kuhinje. Još tada su znali da će jednoga dana otvoriti svoj restoran. I tako je i bilo.

Iako se ovaj restoran u Sivcu vodi kao restoran brze hrane, Miroslav i njegova supruga vode računa o kvalitetu namirnica koje koriste u pravljenju svojih sendviča. Meso uzimaju od lokalnih proizvođača, dok azijske začine nabavljaju, u većini slučajeva, iz Beograda.

Iza svakog originalnog sendviča stoje različite priče i anegdote, pa je Miroslav objasnio da je, svaki put kada su probali neko interesantno jelo, ono „završilo“ u njegovoj knjižici. Ta knjižica je, zatim, imala izuzetan značaj na današnji jelovnik restorana. Neke ukuse, kao i začine, su ublažili da bi bili prihvatljivi za navike u ishrani karakteristične za naše područje.

Od mnogih jela koje imaju u ponudi, kao specijalitete Miroslav je izdvojio „Prase u lepinji“,originalno filipinsko jelo koje se služi za doručak. Ispričao nam je nešto više i o sendviču sa usoljenim junećim grudima, koje se peku tek nakon „tretmana“ od nedelju dana. Ovakvi recepti pokazuju koliko se truda ulaže u ovaj restoran.

Miroslav se nada da će u budućnosti proširiti svoj brend i proizvodnju na Sombor i Vrbas, a onda će krenuti i ka Novom Sadu i Beogradu: „Ja ne vidim gde bismo mogli da se zaustavimo.“

Na pitanje šta je recept za uspešno poslovanje, Miroslav kaže: „Definitivno treba upornosti i rada…Ako duplo više radimo od drugih, duplo ćemo i da napredujemo.“