Naslovna Poljoprivreda Mehanizacija MBV iz Vršca, vaš partner pre, tokom i posle setve

MBV iz Vršca, vaš partner pre, tokom i posle setve

162
0

Šta je lepše od jednog kvalitetnog gosta „Bolje zemlje“? Dva gosta, naravno. I ovaj put, naša dva gosta su iz firme MBV iz Vršca.

Prvi od dva cenjena gosta jeste vlasnik firme, mladi Vukašin Milinković. Kako je apostrofirao Srđanu i ekipi „Bolje zemlje“, Milinković je posao preuzeo od oca, a otac od dede. Firma se konkretno bavi uvozom kvalitetne poljoprivredne mehanizacije i rezervnih delova za istu. Glavni cilj im je, kako navodi mladi preduzetnik, da do mušterije dođu samo najbolji proizvodi koji su prošli rigoroznu kontrolu. Drugim rečima, MBV ima vrlo malo praznog hoda, pogotovo kad je udarno vreme za prodaju poput setve.

Izvor: Bolja zemlja

Prema izjavi našeg sagovornika, nakon što se sejalice, drljače i ostale mašine nađu u njihovom dvorištu, odmah kreću testovi. Apsolutno se sve proverava, u najmanji detalj, pre nego što mušterija i pogleda mašinu. Štaviše, Milinković dodaje i da se neretko šalju čitavi timovi stručnjaka direktno na teren. Tamo mogu direktno da se probaju svi aspekti ovih naprava, na licu mesta, i uvidi da li ima problema. Beleži se sve, uči na greškama i pomaže gde je kako potrebno.

MBV i njihova tajna uspeha: učiti, korigovati, rizikovati, ulagati, razgovarati

Istorija firme je protkana problematičnim periodima i smelim odlukama. Kako navodi Milinković, mašine poreklom iz Turske, koje su im glavne u ponudi, je u Srbiji upravo njegov otac počeo da uvozi. Ovo je već bio rizik onda, pošto je turska roba imala reputaciju manjeg kvaliteta. Ali se svakako potez pokazao ispravnim, jer i dan-danas mušterije zdušno naručuju upravo tursku robu od MBV-a.

Izvor: Bolja zemlja

Ali Milinković zna da se ne živi od stare slave i da posao mora da ima kontinuitet. Samim tim, firma dozvoljava direktan kontakt mušterija i aktivni su na svim društvenim medijima. Svaki komentar je dobrodošao i pomaže u napredovanju, veli ovaj mladi radnik.

A kad smo kod mladih radnika, treba pomenuti i našeg drugog gosta. Naime, sa nama je razgovarao i zapošljeni ratar MBV-a, Marko Marković. Ne samo da zna dosta o mašinama, već ih i sam aktivno koristi u proizvodnji. Kakvog je to učinka imalo? Odgovor na to možete saznati na našem YouTube kanalu ako odgledate prilog o vazda uspešnoj firmi MBV.