Naslovna Poljoprivreda Ministar Martinović i poljoprivrednici: traži se novi sastanak

Ministar Martinović i poljoprivrednici: traži se novi sastanak

92
0

Novi ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović već dobija svoje vatreno krštenje u ovom resoru. Naime, članovi više udruženja poljoprivrednih proizvođača je zahtevalo prvi sastanak sa naslednikom Jelene Tanasković.

YouTube Screenshot
Izvor: Insajder Video

„Sedam udruženja poljoprivrednika održalo je sinoć sastanak u Bavaništu na kome je dogovoreno da se zatraži sastanak sa novim ministrom kako bismo se upoznali sa njegovim radom i njegovom politikom za naredni period i da mu prenesemo šta je dogovoreno za 2024. godinu, šta je do sada ispunjeno, a šta još treba da se ispuni“, apostrofirao je Jovan Jovanov iz udruženja „Složni Pidikanci“ iz Bavaništa.

Da li znade u šta se Martinović upušta?

U nastavku izjave, Jovanov kaže da nema novih zahteva, i da se, u suštini, radi samo o stvarima koje su 2023. dogovorene za 2024. godinu. “Ispunjeno je obećanje o isplati 18.000 dinara vezanih za subvencije i kartice koje dobijamo za povraćaj akcize na naftu. To jeste malo u kašnjenju, ali se ispunjava kako je i dogovoreno. Ostale su još neke stvari koje su bile dogovorene za period posle formiranja nove vlade, tako da ćemo pričati i o njima i svim zahtevima postavljenim 2023. godine”, ističe on.

YouTube Screenshot
Izvor: South Media

Svakako se nije tu zaustavio povodom svog izlaganja. „Poljoprivrednicima je u interesu da se saradnja sa resornim ministarstvom poboljša za dobrobit poljoprivrednih proizvođača i kako bi se sprečila zloupotreba pojedinaca“, nedvosmisleno apostrofira Jovanov za medije.

Jovanov je izjavio da su nekoliko udruženja zatražila sastanak sa novim ministrom poljoprivrede Aleksandrom Martinovićem. Među njima su:

  • „Stig Požarevac“
  • „Naše mleko“
  • „Složni Pidikanci“
  • „Brestovački ratar“
  • „Spas i opstanak stočara Zapadne Srbije“
  • „Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja“
  • „Severni Banat Kikinda“.
Adama Srbija
Adama Srbija

Podsetimo, članovi poljoprivrednog udruženja „Asocijacija 2022“ su 1. maja, u sredu, dovezli traktore ispred zgrade Predsedništva u Beogradu u znak protesta. Parkirali su poljoprivrednu mehanizaciju na plato ispred zgrade Starog dvora oko 1:30 časova. Takođe, valja se podsetiti da su predstavnici poljoprivrednika i Vlade Srbije postigli „deo dogovora“ na sastanku koji je održan krajem novembra.

Izvori: Insajder, AgroTV