Naslovna Vesti Ministar Nedimović: Poljoprivrednici ne moraju biti u sistemu PDV-a da bi dobili...

Ministar Nedimović: Poljoprivrednici ne moraju biti u sistemu PDV-a da bi dobili pomoć države

Za isplatu jednokratne novčane pomoći poljoprivrednici ne moraju da budu u sistemu PDV-a.

261
0

Svi poljoprivrednici u Srbiji dobiće jednokratnu novčanu pomoć kako bi lakše prebroditi posledice koje su nastale zbog proglašenja pandemije virusa COVID-19. Kako je za Večernje novosti objasnio ministar Branislav Nedimović, poljoprivrednici ne moraju da da budu u sistemu PDV-a, dovoljno je samo da su u Registru poljoprivrednih gazdinstava.

“Ne moraju da budu i sistemu PDV-a ni za jednu od poljoprivrednih mera, čak i ako uzmu kredit. Oni koji se nalaze u Agenciji za privredne registre mogu samo još dodatno da konkurišu i za mere koje su namenjene privrednicima u Srbiji “- rekao je ministar Nedimović.

Za pomoć poljoprivredi izdvojeno je 2,6 milijardi dinara. Vlasnici plastenika u zavisnosti od veličine zatvorenog prostora dobiće do 90.000 dinara. Mlekari će za krave dobiti po 3.000 dinara, a maksimalno 30.000, dok stočari za ovce i koze dobijaju po 500, a maksimalno 20.000 dinara. Za pčelare koji imaju više od 70 godina izdvojeno je 800 dinara po košnici i maksimalno mogu dobiti do 20.000 dinara.