Naslovna Poljoprivreda Ministar poljoprivrede Martinović posetio Petrovac na Mlavi

Ministar poljoprivrede Martinović posetio Petrovac na Mlavi

65
0

Povodom obeležavanja Dana opštine Petrovac na Mlavi, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović prisustvovao je Svečanoj sednici Skupštine opštine Petrovac na Mlavi. Tokom svog prisustva, dr Martinoviću je uručena nagrada „4. jun“ u vidu Povelje za pomoć i doprinos razvoju ove lokalne samouprave, stoji u zvaničnom izveštaju na sajtu Ministarstva poljoprivrede.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Dr Martinović: „Saradnja države i lokalnih samouprava ključ uspeha“

Obraćajući se prisutnima, dr Martinović je naglasio značaj ove Povelje. Istakao je kako ovaj važni dokument predstavlja ne samo priznanje za dosadašnje rezultate, već i motivaciju za dalje unapređenje razvoja ovog kraja, širenje pozitivnog imidža Petrovca na Mlavi. Daje, navodi on, i podstrek za poboljšanje životnog standarda širom Srbije. Pritom je dr Martinović apostrofirao i da će njemu, kao ministru u Vladi Republike Srbije, biti čast i obaveza da radi na ovim ciljevima i u narednom periodu.

„Opština Petrovac na Mlavi je pravi primer da dobra i tesna saradnja države i lokalne samouprave itekako daje izuzetne rezultate. U saradnji sa nadležnim državnim institucijama, za samo godinu dana uradili ste mnogo za svoje građane i unapredili njihov svakodnevni život“, obznanio je ministar poljoprivrede. „A ocenu o vašem radu dali su upravo oni kada su vam, slobodnim izražavanjem svoje izborne volje prošle godine, ponovo ukazali poverenje“.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Kako je naveo, sada je vreme varljivo i međusaradnja je ključnija nego ikad. „U izuzetno teškim okolnostima u kojima se Republika Srbija nalazi, u vremenu kada je ceo svet u jednom globalnom previranju i kada se menja svetska konfiguracija, naše lokalne samouprave su i pre nekoliko dana pokazale da su izdržale probu vremena i uspele da, zajedno sa državom, ostvare sjajne rezultate. Ubedljiva pobeda aktuelnog državnog vrha je dokaz da građani apsolutno imaju poverenje u politiku koju vodi predsednik Republike Aleksandar Vučić, Vlada Srbije, ali i naše lokalne samouprave, a to je politika mira, razvoja i stabilnosti“, apostrofirao je dr Martinović.

Podrška se nastavlja

Martinović je istakao da je u svom prethodnom mandatu, kao ministar državne uprave i lokalne samouprave, radio na više projekata. Konkretno, ističe on, radio je na:

  • poboljšanju administrativnih kapaciteta
  • sprovođenju infrastrukturnih projekata širom zemlje
  • stvaranju boljih uslova za lokalne zajednice.

Upravo to, veli on, je postavilo temelje za dalji razvoj u svim sektorima.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

„Sada, kao ministar poljoprivrede, nastaviću da podržavam vašu zajednicu i razvojne projekte. Država iz godine u godinu ulaže sve veća sredstva u naš agrar. Želimo da pomognemo našim poljoprivrednim proizvođačima. Našim kompanijama. Da im pomognemo da se izbore sa sve izazovnijim evropskim i svetskim tržištem. U tom smislu, računajte da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i dalje biti dobar i pouzdan partner opštini Petrovac na Mlavi. Ali i svim drugim opštinama Braničevskog upravnog okruga i lokalnim samoupravama na teritoriji istočne Srbije“, zaključio je ministar.

Izvori: AgroTV, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede