Naslovna Poljoprivreda Ministarstvo poljoprivrede: provera mleka, provera eSandučeta

Ministarstvo poljoprivrede: provera mleka, provera eSandučeta

544
0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je uputilo dva apela paorima, za proveru em mleka, em eSandučeta. Idemo u oba apela u detalj.

Foto: Pixabay

Ministarstvo hoće da proveravate vaše mleko…

Prema saopštenju Ministarstva od pre par dana, pozivaju se svi poljoprivrednici koji se bave proizvodnjom mleka, a žele da provere njegov kvalitet, da se obrate Direkciji za nacionalne referentne laboratorije. Tamo im je omogućeno da obave sve potrebne analize.

Kako Ministarstvo nalaže, laboratorija za analizu kvaliteta i bezbednosti mleka dostupna je svim poljoprivrednim proizvođačima u svakom trenutku, te imaju mogućnost i pravo da tamo obave analize ili dodatnu proveru ako je to potrebno ili imaju bilo kakvu sumnju u rezultate analiza kvaliteta mleka.

Foto: freepik/jcomp

Svi zainteresovani proizvođači mogu izvršiti analize sirovog mleka u Direkciji za nacionalne referentne laboratorije na adresi Batajnički drum 7. deo, broj 10, 11080 Zemun, a više informacija mogu dobiti radnim danom od 8 do 15 časova na telefon 011/377/2014.

…a kad su već tu, nekako im je i eSanduče važno za redovni pregled

Poljoprivredni proizvođači koji su aplicirali za podsticaje putem portala ePodsticaji trebalo bi redovno da provere svoje eSanduče na portalu eUprave https://euprava.gov.rs/ kako bi prihvatili rešenja koja postaju pravosnažna i izvršna, omogućavajući tako isplatu sredstava, istaknuto je iz Ministarstva poljoprivrede.

YouTube Screenshot
Izvor: Zastitnik preduzetnika i privrednika Srbije

Važno je da poljoprivredni proizvođači prihvate i preuzmu Rešenje o usvajanju zahteva za subvencije koje je dostavljeno u njihovo eSanduče. Ukoliko nemaju primedbe, treba da se odreknu prava na žalbu u skladu sa Uputstvom za odustanak od žalbi, navelo se u saopštenju.

Na taj način, sredstva će biti brže isplaćena na korisnički račun prijavljen u elektronski Registar poljoprivrednih gazdinstava. Ako su poljoprivredni proizvođači podneli zahtev za ostvarivanje prava na refakciju plaćene akcize putem platforme eAgrar (tj. eRPG), takođe je važno da redovno provere svoje eSanduče na portalu eUprave https://euprava.gov.rs/, prihvate i preuzmu Rešenje o usvajanju.

Izvor: eUprava

Za odustajanje od prigovora na navedena rešenja, treba slediti uputstva u delu Podnošenje žalbi i odustajanje od prigovora putem platforme eAgrar (eRPG).

Za dodatne informacije, korisnici se mogu obratiti na kontakte Uprave za agrarna plaćanja:

  • 011/30-20-100
  • 011/30-20-101
  • 011/30-20-118
  • 0800/106-107

Poziv možete obaviti svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova. Možete se odazvati i na zvaničnoj veb prezentaciji Uprave za agrarna plaćanja na adresi https://uap.gov.rs/#kontakt i na zvaničnoj veb prezentaciji eAgrar na adresi https://eagrar.gov.rs.

Izvori: Dnevnik, AgroTV