Naslovna Poljoprivreda Ministarstvo poljoprivrede u overdrajvu krajem novembra

Ministarstvo poljoprivrede u overdrajvu krajem novembra

119
0

Kako mesec novembar polako ističe, ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ne staje s aktivnostima. U sutonu protesta, polako se nižu teme jedna za drugom o unapređenju agrara i rešavanju problema koji domaće poljoprivrednike i dalje tište.

Izvor:Agropress

Terminska prodaja agrarnih proizvoda – traga se za rešenjem

Danas se u Vladi republike Srbije održava prvi sastanak Radne grupe za koordinaciju aktivnosti unapređenja robno-tržišnog poslovanja poljoprivrednim proizvodima, navode u Ministarstvu poljoprivrede.

Na sastanku će se okupiti predstavnici udruženja poljoprivrednika i relevantnih institucija kako bi zajednički razmotrili predloge i iznašli modele za poboljšanje važećih zakona i podzakonskih akata u određenim segmentima. Cilj je unapređenje uslova za plasman poljoprivrednih proizvoda od strane primarnih proizvođača.

Foto: Youtube

„Cilj je a se analizira postojeći zakonodavni okvir kojim je uređeno tržište, saslušaju predlozi za izmenu postojećih propisa i da se nađe najbolje rešenje za terminsku prodaju poljoprivrednih proizvoda,“ ističe se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Kao deo kontinuirane komunikacije s poljoprivrednicima, dogovoreno je da se u periodu od 11. do 15. decembra 2023. godine organizuje sastanak s predstavnicima svih sektora poljoprivrede. Tokom ovog sastanka, svi će imati priliku da iznesu izazove s kojima se suočavaju, s ciljem postizanja optimalnog dogovora o ravnomernoj raspodeli rekordnih budžetskih sredstava predviđenih za poljoprivredu u 2024. godini, navodi Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Pixabay

Uređenje tržišta i robne berze na dnevnom redu

Sem prethodnog, danas će biti održan još jedan sastanak. Reč je o prvom ikada sastanku Radne grupe za koordinaciju aktivnosti unapređenja robno-tržišnog poslovanja poljoprivrednim proizvodima. Osnovni cilj sastajanja je

  • Analiziranje postojećih zakonodavnih okvira kojim je uređeno tržište
  • saslušanje predloga za izmenu postojećih propisa
  • pronalazak najboljeg rešenja za terminsku prodaju poljoprivrednih proizvoda.
Image by partystock on Freepik

Na sastanku će učestvovati predstavnici udruženja poljoprivrednika i relevantnih institucija kako bi predstavili svoje predloge i zajednički razvili modele za poboljšanje važećih zakona i podzakonskih akata u određenim sektorima. Cilj je unaprediti uslove za plasman poljoprivrednih proizvoda od strane primarnih proizvođača.

Dodatno, kao deo neprekidnih razgovora s poljoprivrednicima, dogovoreno je da se između 11. i 15. decembra 2023. godine organizuje sastanak s predstavnicima svih sektora poljoprivrede. Na ovom sastanku, svima će biti pružena prilika da istaknu izazove s kojima se suočavaju, kako bi se postigao optimalan dogovor o ravnomernoj raspodeli rekordnih budžetskih sredstava planiranih za poljoprivredu u 2024. godini.

Tanaska
YouTube Screenshot
Izvor: Info LIGA Ivanjica

Ministarstvo predano unapređenju agrara

Sem sastanaka, predstavnici Ministarstva ostaju aktivni i u obilasku seoskih domaćinstava. Ovo su dokazali ministarka Jelena Tanasković i kandidatkinja sa liste „Aleksandar Vučić – Beograd ne sme da stane” Vesna Vidović njihovom posetom domaćinstva Gorana Radojevića iz Koraćice.

„Imala sam veliko zadovoljstvo da popričam sa svima njima. Da vidim šta je to čime su zadovoljni, šta je to što bi eventualno želeli da promene. Jer mi smo tu zbog njih. Mi smo tu za njih. U jednom otvorenom razgovoru, diskusiji, sa svim otvorenim pitanjima, gde možemo i kako da unapredimo našu buduću saradnju. Jer Beograd i Srbija neće stati i ne smeju da stanu. I zato vas pozivam da 17. decembra svi zajedno izađemo na izbore. Da ovo što smo započeli, završimo do kraja. Jer smo na pravom putu sa svim infrastrukturnim projektima i svim što radimo da napravimo i Koraćicu i Mladenovac i Beograd i Srbiju, pravim mestom za život svih nas,“ istakla je tom prilikom Tanasković.

Izvori: Politika (01, 02), AgroTV

Prethodni tekstVoćar iz Vinče: biti svoj na svome je privilegija
Sledeći tekstOtvoreno pismo akademika o poljoprivredi