Naslovna Blog „Mlečni put“ u Gornjoj Gorevnici ovog vikenda

„Mlečni put“ u Gornjoj Gorevnici ovog vikenda

1761
0

U subotu i nedelju 9. i 10. septembra, održaće se druga po redu manifestacija „Mlečni put“ u naselju Gornja Gorevnica kod Čačka.

YouTube Screenshot
Izvor: Glas Zapadne Srbije

„Mlečni put“ nudi bogat program

Interesovanje za manifestaciju „Mlečni put“ raste još od prve iteracije održane prethodne godine. Za ovogodišnji festival prijavilo se preko 50 različitih izlagača. Među njima su neki eminentni mali proizvođači sireva i ostalih mlečnih proizvoda iz Srbije i zemalja okruženja. Sa Peštera stižu braća Kurtagići koji spadaju u red najvećih proizvođača punomasnog ovčijeg sira. Kako ističe Glas Zapadne Srbije, njihovo učešće od prošle godine ostalo je zapamćeno. Podsetićemo da su Kurtagići samo za jedan dan prodalo skoro 500 kilograma svog proizvoda. Sa istoka zemlje, direktno iz Zaječara, stižu kuvani sirevi, ali i zlatiborski, zlatarski, manastirski, lisnati, mrvljeni, zgoreli i ini drugi.

Svi posetioci moći će da degustiraju neverovatne ukuse i arome raznolikih sireva. Nudiće se asortiman prehrambenih proizvoda od kravljeg, ovčijeg, kozijeg pa čak i od magarećeg mleka. Neće izostati ni solidna selekcija kozmetičkih proizvoda na bazi mleka.

YouTube Screenshot
Izvor: Glas Zapadne Srbije

Poljoprivredne mašine u Gornjoj Gorevnici

Treba naglasiti da će ove godine festival „Mlečni put“ ustupiti prostor i poljoprivrednoj mehanizaciji. Za ovu priliku pripremljena je posebna pokazna prezentacija na datu temu, koji će predstaviti generalni distributer „Kruška mehanizacija Čačak”. Zainteresovani će moći da vide koje to mašine nudi ova kompanija ali i uveriti se direktno na licu mesta koje sve operacije dotične mašine mogu da izvedu.

Direktor mehanizacije „Kruška Čačak”, Slobodan Jovanović dao je izjavu za medije povodom prezentovanja mašina na manifestaciji „Mlečni put“ u Gornjoj Gorevnici. „Naši inženjeri će na parceli pored Doma demostrirati rad traktora i njihovu snagu, Ali i najsavremenije priključne mašine. Biće izložene mašine za obradu zemlje kao što su freze i roto drljače, voćarski i ratarski malčeri, roto kosačice, balirke i najnoviji traktori,“ naglasio je Jovanović. „Takođe posetiocima ćemo davati savete i uputstva kako najlakše mogu da dođu do nove mehanizacije uz pomoć kredita i subvencija.“

YouTube Screenshot
Izvor: Glas Zapadne Srbije

U znaku belog mrsa i muzike

Pored brojnih izlagača proizvoda od mleka, na manifestaciji će biti upriličen i bogat muzički program. U subotu uveče nastupiće majstori violine koji su to priznanje dobili na Saboru violinista u Pranjanima. Od istaknutih violinista, prisustvovaće Branko Ristić i Goran Veljković Elvis.

Sledeća tačka na bini stadiona FK Jedinstvo „Dolina dabrova”, nakon violinista nastupiće estradna umetnica Mira Škorić. U nedelju, drugog dana festivala, gost Gornjogorevničana biće eminentni pevač narodne muzike Saša Matić.

Izvor: Glas Zapadne Srbije (1, 2, 3)