Naslovna Vesti Na koji način možete da registrujete traktor stariji od deset godina kada...

Na koji način možete da registrujete traktor stariji od deset godina kada nemate dokumenta?

1014
0

DOBRA vest danas za sve vlasnike starijih traktora bila je u emisiji SAT na RTS-u gde ste mogli da saznate da je, za sve vlasnike traktora starijih od 10 godina, država obezbedila način kako da te traktore registruju, uprkos činjenici da nemaju dokumentaciju za svoj traktor.

Naime, registracija ovakvih traktora do sada je bila veliki problem, a ako već nemate saobraćajnu dozvolu i nemate neke ugovore i račune, nažalost, niste mogli da ga registrujete.

Kako je država odlučila da konačno da pomogne svima?

Od sada, svi koji žele da registruju takav traktor, a u njegovom su posedu barem 5 godina, i ako nemaju nikakve papire, mogu da reše svoj problem  tako što će sa dva svedoka otići kod notara, i napraviti zapisnik o tome da su zaista u posedu tog traktora, barem 5 godina.

Sa tim papirom i potvrdom da se bave poljoprivrednom proizvodnjom idete na tehnički pregled i registrujete svoje vozilo. Na ovaj naćin mnogi će verovatno po prvi put dobiti saobraćajnu dozvolu, i uvesti svoj traktor iz sive u belu, odnosno legalnu zonu.

Takođe, dobra vest jeste da je upravo počeo novi način obračuna i naplate poreza na prenos apsolutnih prava. Onog poreza koji plaćate kod kupoprodaje polovnjaka, više ne morate 5 puta da idete u poresku upravu, da imate 20 papira i da čekate nedeljama.

Ovim dobrim vestima počinjemo naše novo izdanje u kojem imate obilje informacija o savremenoj poljoprivrednoj mehanizaciji ali i brojnim sektorima poljoprivredne proizvodnje.

Izvor: Agropress