Naslovna Moderni agrar i savremena tehnologija „Najdomaćin“ 2024 – dame, gospodo, paori svih profila, pripremite motore!

„Najdomaćin“ 2024 – dame, gospodo, paori svih profila, pripremite motore!

1778
0

Odabir za prestižnu titulu „Najdomaćin“ će se održati i ove godine, te je samo pitanje vremena bilo kada će najave pasti. I evo ih! Od 01. marta pa do 30. septembra možete da prijavite sebe ili nekoga za koga smatrate da zaslužuje ovu slavnu titulu. Od ekipe „Bolje zemlje“ svakako imate podršku, pa nek nam ova godina na polju najdomaćinstava bude još bolja od prethodne!

A kakva je prethodna bila? Pa, podsetimo se malo, kao portal koji je ekstenzivno pokrivao sve vezano za ovaj izvanredan poduhvat. Miloš Cvetkov iz Dimitrovgrada, koji se bavi mlečnim govedarstvom, pobednik je na lanjskom konkursu. Dotični su tada, zajedničkim snagama, organizovali Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredna komora Srbije. Isti organizatori se vraćaju i sada, naravno.

Izvor: Najdomaćin zvanični sajt

Pobedniku je u Privrednoj komori Srbije dodeljeno priznanje i nagrada od dva miliona dinara. Takođe, u okviru PKS-a su proglašena i po dva najbolja domaćina u 2023. godini. Prestižni paori su nagrađivani u pet kategorija:

  • Stočarstvo
  • Ratarstvo
  • Voćarstvo
  • Povrtarstvo
  • Organska proizvodnja

Dotičnim damama i gospodama su dodeljene nagrade od po 500.000 dinara. Drugim rečima, ako se ove godine prijavite, čak i ako ne završite na vrhu, zasigurno nećete biti na dnu!

Izvor: Blic

„Najdomaćin“ sa većim brojkama

Podsetimo se da je prošle godine na konkursu za „Najdomaćina 2023“ prijavljeno preko 400 gazdinstava iz različitih krajeva Srbije. Kao deo ovog projekta, poljoprivredni karavan je redovno obilazio gradove iz kojih je stigao najveći broj prijava, među kojima su bili Topola, Šabac, Prokuplje, Guča i drugi. Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Jelena Tanasković, prošle godine je lično uručila glavnu nagradu mladom Cvetkovu, što je izazvalo očigledno zadovoljstvo kod njega.

Ove godine, ova lepa tradicija se nastavlja, pa će karavan posetiti barem deset gradova širom Srbije. Takođe, najavljeno je da će „Najdomaćin“ imati svoj štand na Poljoprivrednom sajmu u Bogatiću, o čemu smo već izveštavali. Prva promocija ovog takmičenja će se održati na ovom sajmu, pružajući priliku poljoprivrednicima da se detaljnije upoznaju sa pravilima.

Adama Srbija
Adama Srbija

Učesnike ovog takmičenja očekuju različite nagrade, kako novčane tako i robne, koje uključuju repromaterijal, đubriva, seme i druge korisne resurse. Ukupan nagradni fond iznosi impresivnih sedam miliona dinara!

Nakon isteka roka za prijavu, stručni žiri će imati izazovan zadatak da odabere najbolja gazdinstva u pet kategorija – voćarstvo, povrtarstvo, stočarstvo, ratarstvo i organska proizvodnja. Finalisti će biti pojedinačno predstavljeni javnosti kako bi se istakao značaj poljoprivrede i vrednosti koje neguju uspešni domaćini u našoj zemlji.

Izvor: AgroTV