Naslovna Poljoprivreda „Najdomaćin“ i premija za mleko: Ministarstvo poljoprivrede sa novim vestima

„Najdomaćin“ i premija za mleko: Ministarstvo poljoprivrede sa novim vestima

59
0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede se oglasilo novim vestima koje bi poljoprivrednicima i te kako služile. Pre svega, saznajemo gde se karavan za konkurs „Najdomaćin 2024“ trenutno denuo i kako je sve prošlo. A potom delimo sa vama informacije glede premija za mleko. Ne refrešujte stranicu – „Bolja zemlja“ se vraća!

Izvor: Gradska opština Lazarevac

Ministarstvo u pokretu: „Najdomaćin“ u Lazarevcu

Treći poljoprivredni karavan „Najdomaćin 2024“ dolazi u Lazarevac u nedelju, 7. aprila. Ova manifestacija, koja se organizuje drugi put, podržana je od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i obuhvatiće 10 gradova u Srbiji.

Program počinje u 10 časova na gradskom šetalištu u Lazarevcu. Na događaju će govoriti ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević i jedan član žirija za izbor „Najdomaćina 2024“. Posetioci mogu očekivati raznovrsan kulturno-umetnički program, kao i priliku za razmenu iskustava i savete stručnjaka.

Izvor: www.nagradneigrers.com

Podsećamo da su prijave za ovo prestižno takmičenje otvorene od 1. marta i trajaće do kraja septembra. Ukupan nagradni fond ove godine iznosiće više od 9.000.000 dinara, pri čemu će 7.000.000 dinara biti novčane nagrade, dok će vrednost robnih nagrada od 2.000.000 dinara biti u vidu 50 tona veštačkog đubriva koje donira partner projekta Promist.

Poljoprivredni karavan će posetiti više od deset gradova širom Srbije. Prijavljeni učesnici će biti rangirani u pet kategorija: ratarstvo, stočarstvo, povrtarstvo, voćarstvo i organska proizvodnja. Najbolji domaćin Srbije – Najdomaćin, biće nagrađen sa 2.000.000 dinara za dalja ulaganja, dok će po dvoje najboljih u svakoj kategoriji dobiti po pola miliona dinara.

Izvor: Republika

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije.

Kako do premije za mleko (i do kada)?

Početkom aprila otvoren je javni poziv za premiju za mleko za prvi kvartal 2024. godine, koji će trajati do kraja aprila te godine. Pozivamo sve mlekare, sakupljače mleka i proizvođače da budu pažljivi prilikom popunjavanja kompletnog seta dokumentacije kako bi svaki segment lanca snabdevanja bio adekvatno evidentiran.

Foto: Pixabay

Prijave za premiju za mleko i dalje se podnose putem mlekara, ali postoji i opcija da se proizvođači mleka prijave direktno. Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje putem platforme ePodsticaji, kao što je to bilo i do sada.

Izvori: AgroTV, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede