Naslovna Vesti Nedimović obećao: Novi zakon o poljoprivrednom zemljištu će rešiti mnoge nedoumice!

Nedimović obećao: Novi zakon o poljoprivrednom zemljištu će rešiti mnoge nedoumice!

194
0

Novi zakon o poljoprivrednom zemljištu trebalo bi da reši mnoge nedoumice i probleme koje trenutno muče poljoprivredne proizvođače.

To smatra ministar Branislav Nedimović, koji je u društvu Čedomira Božića, pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, u pratnji narodnog poslanika Velibora Milojičića i predsednika SO Kula Vladimira Đurovića, posetio gazdinstvo porodice Rovčanin u Sivcu.

Cena žitarica raste! Poljoprivrednici nisu radosni, jer je to klizav teren!

Ova porodica se bavi ratarskom proizvodnjom, prvenstveno gajenjem šećerne repe i kukuruza, na oko 600 hektara, mahom uzetih u zakup.

– Poljoprivrednike u selu, naročito mlade, najviše zanima kako da kupe državnu zemlju ili da je dobiju u zakup na duži rok, jer se trenutno nudi na licitaciji na period od samo 12 meseci – rekao je domaćin Milan Rovčanin.

Oprez! Afrička kuga svinja se ne smiruje!

Ministar Nedimović je kazao da smo još u procesu restitucije, koja će biti završena za godinu-dve.

Posle toga ćemo ozbiljnije moći da priđemo problemu državnog poljoprivrednog zemljišta i rešavanju sve češćih zahteva, posebno mladih zemljoradnika, da dođu do tih oranica – predočio je ministar.

– Država će sigurno izaći u susret mladima koji žele da ostanu na imanjima svojih očeva i dedova i razvijaju i uvećavaju svoja gazdinstva.