Naslovna Nekategorizovano NESTAĆE KAO RUKOM ODNESENI: Prirodni melem protiv bolova

NESTAĆE KAO RUKOM ODNESENI: Prirodni melem protiv bolova

567
0
Foto: Pixabay

Mnogi ljudi muče muku sa nepodnošljivim bolovima i ne znajući da postoji uspešan i efikasan melem koji se pravi od samo tri sastojka.

Glavni sastojak ovog melema je crvena paprika, koja je poznata za zaštitu zdravlja srca, jača imunitet i može čak zaustaviti krvarenje!

Zbog aktivne stvari, pod nazivom kapsaicin, crvena paprika je dobra za oslobađanje svih vrsta bolova, a deluje i na živčani sistem. Kapsaicin blokira neurotransmitere za bol i time blokira i bol.

Ova mast može zaustaviti glavobolju, migrenu, bolove uzrokovane artritisom, modrice, kao i ostale vrste bolova.

Potrebni sastojci:

  • 250 ml maslinovog ulja
  • 2 kašičice crvene paprike
  • 15 grama pčelinjeg voska

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje zajedno s crvenom paprika u posudi (na pari) tek toliko da je ulje vruće. Isključite i ostavite smesu da stoji oko 20 minuta, a onda opet ponovno zagrejte ulje i opet ponovite postupak. Zatim procedite ulje kroz gustu gazu i ostavite ga na stranu. Zagrejte vosak u posudu dok se potpuno otopi, a zatim dodajte ulje u njega i dobro promešajte. Ulijte dobijenu mast u flašicu i ostavite da se ohladi i stvrdne.

Način korišćenja:

Koristite mast kada osetite bol u mišićima i zglobovima, bez obzira na uzrok boli. Izbegavajte nanošenje ovog melema na otvorene rane, jer to će uzrokovati bol. Nakon što primenite mast na bolno mjesto, operite ruke dobro i pazite da ne dodirujete oči.