Naslovna Moderni agrar i savremena tehnologija Nestlé otvorio fabriku u Surčinu – fabriku hrane. Na biljnoj bazi.

Nestlé otvorio fabriku u Surčinu – fabriku hrane. Na biljnoj bazi.

392
0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je zajedno sa predstavnicima kompanije Nestlé novu modernu fabriku u Surčinu za proizvodnju obroka na biljnoj bazi. Tim povodom je poručio da osnivač Henri Nestle, koji je uspeo da stvori takvog svetskog poslovnog giganta, može da služi kao uzor za novu, drugačiju i inventivnu Srbiju.

Izvor: Nestle Srbija – zvanična Fejsbuk stranica

Vučić je istakao da je Henri Nestle, poznati osnivač kompanije, započeo svoju karijeru kao apotekarski pomoćnik, nakon čega je postao naučnik i pronalazač, razvijajući jedinstvenu formulu za dečju hranu i mleko u prahu.

„Sasvim slučajno, na sajtu Nestlé-a, našao sam knjigu o osnivaču kompanije Henriju Nestleu. I od prve linije vidite da je reč o čoveku koji, zahvaljujući svom trudu, genijalnosti, ali i humanosti, prelazi preko svih životnih prepreka i udara temelje jednom od najvažnijih svetskih poslovnih giganata. A na početku života sve je bilo protiv njega, sem njegove radne etike, posvećenosti i bistrog uma“, dodao je predsednik Srbije.

Izvor: Nestle Srbija – zvanična Fejsbuk stranica

Nestlé, čovek za sva vremena (i firma za primer)

U nastavku izjave, predsednik Vučić je rekao da je pokojni Henri Nestle, kao ostvaren i imućan čovek, pomagao siromašnima. „I takav čovek bi trebalo da predstavlja savršen uzor i za novu, drugačiju, promenjenu Srbiju – inventivnu, inovativnu i neuporedivo humaniju,“ apostrofirao je Vučić. On je istakao da je vizija osnivačka kompanije “ Nestlé ostvarena kroz najpopularnije i omiljene proizvode širom sveta.

U nastavku obrazloženja, rekao je da su pre dve godine bili zajedno sa ambasadorom Švajcarske, Ursom Šmidom, kada je susret delovao kao običan događaj. Tada su došli da otvore radove, ne znajući da li će biti završeni ili ne. Međutim, zahvaljujući švajcarskoj preciznosti i dobrim srpskim radnicima, koji su bili marljivi i posvećeni, postignuto je nešto što su čak mogli samo da sanjaju – kvalitetno, precizno i na vreme urađeno.

Izvor: Nestle Srbija – zvanična Fejsbuk stranica

Naglasio je da je sada završena moderna fabrika Nestlé, u kojoj je zaposleno 220 ljudi. Kako tvrdi, važno mu je bilo da je video ljude koji su nasmejani, srećni i zadovoljni, koji veruju u svoju budućnost u kompaniji „Nestle“. Predsednik je dodatno primetio, kako navodi, da ti ljudi imaju ogromnu energiju i da žele da grade i ulažu dalje. Prema njegovim rečima, izuzetno je zahvalan na tome.

Pritom, predsednik Vučić je da kompanija Nestlé nije tražila nikakve podsticaje ili finansijske podsticaje od države Srbije. Naglasio je da voli kada drugi plaćaju. Ali da, iako oni nisu tražili, država bi učestvovala i pomogla u investiciji jer je važna za ljude.

Facebook Video Screenshot
Izvor: Nestlé Srbija zvanična Facebook stranica

Savršena simbioza prehrambenog giganta i naše zemlje

Tokom svog govora, istaknuto je da Srbija raspolaže velikom sirovinskom bazom i proizvodi gotovo sve ratarske kulture. Međutim, naglasak je stavljen na potrebu ne samo izvoza sirovih proizvoda, već i njihove prerade u kompote, džemove i druge gotove proizvode.

Vučić je izrazio zahvalnost kompaniji što je odabrala Srbiju za svoje investicije. Pritom je dodao da je za zemlju velika čast što se našla na Nestlé mapi. „Ja sam mnogo srećan kada vidim radnika koji ovde rade. Koji su zadovoljni. Koji su naučili svoj posao. I koji će mnogo da doprinesu napretku Srbije u budućnosti“, kazao je Vučić.

Izvor: AgroTV