Naslovna Poljoprivreda Niš daje u zakup 628 ha poljoprivrednog zemljišta

Niš daje u zakup 628 ha poljoprivrednog zemljišta

85
0

Grad Niš iznajmljuje poljoprivredno zemljište koje je u državnom vlasništvu na površini nešto većoj od 628 hektara zainteresovanim poljoprivrednicima. Rok za prijavu na javno nadmetanje je 20. novembar.

U drugom krugu dodele u zakup poljoprivrednog zemljišta u Nišu, dostupno je ukupno 690 parcela sa periodom zakupa od 15 godina. Svi zainteresovani, kako fizička tako i pravna lica, mogu aplicirati pod uslovom da imaju aktivno registrovano poljoprivredno gazdinstvo u poslednje tri godine.

Foto: unsplash tomas tumat

Početna cena varira od 814 dinara po hektaru za nekoliko parcela u Jasenoviku, Pasjači, Cerju i Bancarevu, do najviših 12,683 dinara po hektaru. Većina parcela je manja od hektara, dok su najveće dve, jedna od gotovo 50 hektara u Katastarskoj opštini „Ćele-kula“ i druga od 47 hektara u Jasenoviku. Ovo predstavlja izuzetnu priliku za poljoprivrednike koji žele proširenje svog zemljišnog poseda.

„Zemljište iz Javnog oglasa daje se u zakup i na korišćenje isključivo za poljoprivrednu proizvodnju. Ne može se koristiti u druge svrhe, osim za zemljište iz tačke 8. Javnog oglasa. Zemljište iz Javnog oglasa ne može se davati u podzakup,“ stoji u zvaničnom dokumentu oglasa za zakup. „Republika Srbija, odnosno Ministarstvo i jedinica lokalne samouprave nema obavezu naknade stvarne štete i izmakle dobiti nastale zbog eventualne nemogućnosti realizacije zakupa, odnosno korišćenja zemljišta koje je predmet javnog nadmetanja usled zauzeća od strane trećih lica.“

Niš aktivno podstiče svoje agrarne proizvođače

Pregled katastarskih parcela po katastarskim opštinama i listu parcela po grupisanim jedinicama za javna nadmetanja možete pronaći u Gradskoj upravi. Podsećamo da se ona nalazi na adresi Ulica Nikole Pašića 24, sprat 3, kancelarija 97 i da je otvorena svakog radnog dana od 9 do 13 sati. Takođe, informacije su dostupne i na zvaničnoj internet stranici Uprave za poljoprivredno zemljište.

Javno nadmetanje sprovodi se putem veb-aplikacije, omogućavajući elektronski proces. Rok za prijavu i dostavljanje dokumentacije putem aplikacije ističe do 13 sati 20. novembra.

Izvor: Južne vesti

Prethodni tekstKoje sorte povrća donosi zaradu? Bolja zemlja otkriva
Sledeći tekstAleksinac kupuje novi traktor za skoro 120.000e