Naslovna Vesti Nove mere: Zabranjeno okupljanje na svim javnim površinama, policijski čas od 17...

Nove mere: Zabranjeno okupljanje na svim javnim površinama, policijski čas od 17 časova do 5 sati ujutru

Nove zabrane Vlada donosi kako bi sprečila građane da izlaze napolje i na taj način želi da ih zaštiti.

507
0
Foto: Pixabay

Kako bi sprečili širenje virusa COVID-19 Vlada Srbije donela je nove oštrije mere. Gradski prevoz na teritoriji Srbije u potpunosti je obustavljen, dok taksi prevoz, putnička vozila i prevoz za zaposlene i dalje funkcioniše. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je da zabrana kretanja počinje od 17 časova do 5 sati ujutru. Izuzetak od ove zabrane bila bi nedelja kada osobe starije od 65 godina, mogu da napuste svoje domove radi nabavke u periodu od 3 do 8 časova ujutru.

Zabranjeno je okupljanje i boravak u svim parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport. Kada su u pitanju javna okupljanja u zatvorenom prostoru, zabrana je pooštrena i sada u takvim objektima ne može boraviti više od 5 osoba.

Tržni centri su zatvoreni, ali samoposluge, prodavnice hrane i apoteke u sklopu njih mogu raditi. Svi ugostiteljski objekti su zatvoreni za goste, ali građani kod njih mogu da kupuju hranu i piće “za poneti”. Obavezno je da radnici u ovim objektima budu opremljeni zaštitnom opremom za sprečavanje širenja bolesti.

Za sve građane koji tokom trajanja vanrednog stanja moraju da odlaze na posao, za njih će biti organizovan prevoz i o tome će biti naknadno obavešteni.