Naslovna Vesti Novi Sad: Javni poziv za subvencionisanje agrarnih udruženja (daju pare)

Novi Sad: Javni poziv za subvencionisanje agrarnih udruženja (daju pare)

711
0

Grad Novi Sad raspisao je Javni poziv za dodelu subvencija za programske aktivnosti udruženja iz oblasti poljoprivrede na teritoriji Grada za 2024. godinu. Predmet Javnog poziva je dodela subvencija za programske aktivnosti i poboljšanje uslova rada udruženja iz oblasti poljoprivrede na teritoriji Grada Novog Sada za 2024. godinu.

Izvor: Shutterstock/goldyg

Javni poziv detaljnije: evo koliko novca možete očekivati (i za šta)

Sredstva su određena za podršku programskim aktivnostima i unapređenje radnih uslova udruženja u poljoprivredi koja su osnovana pre objavljivanja Javnog poziva na teritoriji Grada Novog Sada. Ukupan iznos sredstava za ove svrhe iznosi 10.000.000,00 dinara i planiran je u Budžetu Grada Novog Sada za 2024. godinu. Subvencije će biti dodeljene udruženjima do 100% od ukupnih prihvatljivih troškova iz prijave, na osnovu dostavljenih računa ili predračuna. Maksimalan iznos subvencije po jednoj prijavi je 1.200.000,00 dinara.

Pri dodeli subvencija, Komisija za realizaciju mera programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji Grada Novog Sada za 2024. godinu oceniće prispelе prijave u skladu sa prioritetima programa-projekta po sledećem redosledu:

Foto: freepik/ArthurHidden
  • nabavka opreme za pakovanje;
  • nabavka lekova i preparata;
  • izrada veb sajta udruženja (samo za udruženja koja nisu koristila subvencije za ove namene)
  • izrada foto i video materijala, video prezentacija, digitalni marketing (za udruženja koja su koristila subvencije za ove namene maksimalni iznos sredstava je 500.000,00 dinara)
  • priprema i štampanje reklamnog materijala (za udruženja koja su koristila subvencije Gradske uprave za privredu za ove namene maksimalni iznos sredstava je 500.000,00 dinara).

Ko sve može uzeti učešća?

Pravo na dobijanje podsticaja imaju:

  • udruženja koja imaju definisane aktivnosti i ciljeve za razvoj poljoprivrede i ruralnog razvoja statutom
  • udruženja čiji članovi poseduju aktivna registrovana poljoprivredna gazdinstva
  • udruženja koja su već sprovela programe i projekte u toku 2024. godine
  • udruženja koja trenutno sprovode ili planiraju realizaciju projekata.
Foto: Pixabay

Udruženja koja su koristila podsticajna sredstva od Gradske uprave za privredu, a nisu pravilno opravdala njihovu namensku i zakonitu upotrebu, neće biti u mogućnosti da učestvuju u Javnom pozivu. Samim tim, njihove prijave neće biti uzete u obzir.

Izvor: Grad Novi Sad – gradska uprava za privredu