Naslovna Vesti Novo i potpuno prirodno-Oranž vino

Novo i potpuno prirodno-Oranž vino

299
0

Beogradska opština Obrenovac ugostila je izlagače i degustatore na Festivalu vina. Od Mihajla Dimitrijevića, organizatora ovog festivala, saznali smo nešto više o festivalu, ali i o Obrenovcu, kao tradicionalno vinarskom kraju.

Ovo je, peti po redu, festival vina koji se organizuje u ovoj beogradskoj opštini. Festival je okupio 26 izlagača: vinarije, po neke destilerije i proizvođače gastronomskih proizvoda iz svih krajeva Srbije.

O značaju vina u Srbiji, Mihajlo je rekao: „Vino i vinogradarstvo su danas u ekspanziji u našoj zemlji.“ Odlične geografske karakteristike utiču na to da srpska vina imaju pun potencijal i kvalitet na tržištu. Dosta se ulaže u etikete i kvalitet pampura i boca.

Predstavljena je i nova vrsta vina, oranž-vino, koje je, kako mu i samo ime kaže, narandžaste boje. Karakteristično je po tome što se pri njegovom pravljenju koriste male količine dodataka i ono je pravo, organsko, bio-vino.

Organizator vinskog festivala, Mihajlo, nada se da će Obrenovac nastaviti da ugošćava vinarije svake godine, prve nedelje februara, jer ova opština „zaslužuje ovaj festival“.