Naslovna Vesti Obavezna registracija vozila tokom vanrednog stanja, umesto starijih od 65 godina to...

Obavezna registracija vozila tokom vanrednog stanja, umesto starijih od 65 godina to mogu obaviti njihova deca

Ukoliko vam ističe registracija vozila u obavezi ste istu da produžite bez obzira na vanredno stanje.

410
0
Foto: Pixabay

Tokom vanrednog stanja morate registrovati vaša vozila, ukoliko ste stariji od 65 godina, uz zahtev, vaši potomci to mogu da urade umesto vas.

Auto-moto savez Srbije obaveštava sve vozače kojima ističe registracija da su u obavezi da istu produže i pored toga što je na snazi vanredno stanje, te da se o lokacijama tehničkih pregleda mogu informisati pozivom Operativnog centra AMSS na broj 1987 koji je građanima dostupan 24 sata.

Osobe koje imaju preko 65 godina moraju da ovlaste svoje članove porodice da to urade umesto njih. Na sajtu AMSS navodi se da je potrebno da osoba koja je ovlašćena za registrovanje podnese zahtev na tehničkim pregledima u ovlašćenim servisima uz svoju ličnu kartu, neophodno je poneti i ličnu kartu osobe za koju se registruje vozilo i ovlašćenje koje ne mora biti overeno od strane notara.

AMSS u okviru svog sistema raspolaže tehničkim pregledima koji su ovlašćeni da izdaju registracione nalepnice, te će se registracija, kako putničkih, tako i teretnih vozila obavljati uobičajenom procedurom. 

Ukoliko morate da izvadite nova dokumenta, bilo da prvi put registrujete novo vozilo ili ste kupili polovno vozilo koje treba da registrujete, potrebno je da se elektronskim putem obratite Upravi za upravne poslove MUP-a Srbije i pratite njihove instrukcije.