Naslovna Vesti Odložena javna licitacija za državno poljoprivredno zemljište u Novom Bečeju

Odložena javna licitacija za državno poljoprivredno zemljište u Novom Bečeju

Javna licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta u Novom Bečeju, koja je najavljena za 26. mart odložena je do daljnjeg zbog proglašenja vanrednog stanja u zemlji.

261
0
Foto: Pixabay

Čelni ljudi opštine Novi Bečej odlučili su da otkažu najavljenu javnu licitaciju za državno poljoprivredno zemljište, zbog epidemije korona virusa i proglašenja vanrednog stanja u našoj zemlji. U ovoj opštini bio je raspisan oglas za drugi krug javne licitacije  za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta koje je u državnoj svojini.

Svi zainteresovani poljoprivrednici trebalo je da 18. marta obiđu zemljišta koja se daju u zakup u Bočaru, Novom Miloševu, Kumanu i Novom Bečeju. Dok je javno nadmetanje trebalo da bude održano 26. marta u zgradi opštine Novi Bečej.  

Zainteresovani su trebali da licitiraju za preko 2.000 hektara zemlje. Početna cena za hektar kretala se u rasponu od 504 do 11.222 dinara, a period zakupa planiran je na pet godina. Planiramo je da se ponuđeno zemljište koristi samo za poljoprivrednu proizvodnju i ne bi moglo da se daje u podzakup.

#odgovornonovinarstvo