Naslovna Vesti Organska hrana iz Srbije na Međunarodnom sajmu u Nemačkoj

Organska hrana iz Srbije na Međunarodnom sajmu u Nemačkoj

Proizvođači organske hrane iz Srbije predstavili su svoj širok asortiman na Međunarodnom sajmu u Nemačkoj.

383
0

Kompanije iz Srbije, koje su pod sloganom “WE SPEAK ORGANIC”, predstavile su svoj bogat asortiman na Međunarodnom sajmu organske hrane “BIOFACH” 2020 u Nirnbergu. Na sajmu je učestvovalo jedanaest kompanija iz naše zemlje, koje su ostvarile 550 poslovnih kontakata, potpisana su tri predugovora i dogovoren je izvoz u vrednosti preko 2,5 milinona evra.

Organski proizvodi postaju sve traženiji u svetu, a to pokazuje da organska proizvodnja može biti veoma profitabilna ako se na pravi način koriste resursi, znanje i iskustva u ovoj oblasti.

Kada su u pitanju domaći proizvodi, u prethodnom periodu, najviše se izvozilo smrznuto voće i to maline, kupine i višnje. Tako su se naši organski proizvodi mogli naći u Nemačkoj, Holandiji, Austriji, Italiji, Francuskoj i Belgiji, a plasirani su i u Kanadu i Ameriku.

Odlazak na Međunarodni sajam naših proizvođača, kako bi predstavili proizvode, našli nove kupce i upoznali se sa savremenim tokovima u organskoj porizvodnji, organizovala je Privredna komora Srbije i Razvojna agencija u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO) i Nacionalnom asocijacijom Serbia Organica.