Naslovna Blog Orgonska energija pomaže rastu poljoprivrednih kultura (?!)

Orgonska energija pomaže rastu poljoprivrednih kultura (?!)

87
0

Šta je to orgonska energija? Pa, mnogi nisu čuli za nju, ali treba navesti da (neverovatno, ali istinito) mnogi istu koriste u agraru.

Da, lepo ste to pročitali. Orgonska energija se neretko primenjuje u poljoprivredi, što je potvrdila i Novosađanka Julijana Radovan. Primetno je da biljke brže napreduju uz ovu vrstu energije. Priča o orgonitima datira iz sredine prošlog veka, kada ju je predstavio naučnik Vilhem Rajh, nazivajući je orgonskom energijom. Njegovo nasleđe i danas živi, pa pojedinci proizvode prostorne orgonite, podmetače za revitalizaciju vode, lične orgonite i orgonske topove…

Image by Mari Carmen Lozano from Pixabay

Kako (zaboga!) orgonska energija pospešuje napredak kultivisanog bilja?

„Orgonska energija predstavlja život, rast, bujanje, a mi koji se bavimo njom izrađujemo orgonite, orgonske „topove“. Lično volim da ih nazivam harmonizatorima, jer harmonizuju klimu iznad prostora gde se nalaze. Oni koji ne veruju u ovo neka probaju mali eksperiment sa isklijalom pšenicom. Jednu posudu sa takvom pšenicom stavite na orgonitski podmetač, a drugu na običan. Videćete čudo, pšenica sa orgonitskog podmetača brže klija i bolje raste, mnogo je veća i zelenija od one druge ispod koje nema podmetača,“ veli Radovan.

Orgoniti su uređaji sastavljeni od redova različitih metala i kristala kvarca, koji su zaliveni smolom, čineći time spoj organskih i neorganskih materijala. Njihova funkcija je neutralizacija štetnih zračenja putem emitovanja blagotvorne orgonske energije koja pozitivno deluje na živi svet, uključujući ljude, biljke, životinje i pčele. Svaki orgonit ima specifično područje delovanja koje zavisi od njegovog sastava, načina izrade, oblika i veličine.

Image by Mari Carmen Lozano from Pixabay

„Za poljoprivrednike su svakako najinteresantniji orgonski topovi ili harmonizatori. To su uređaji koji u bazi imaju jedan ogroman orgonit, a preko bakarnih cevi ispaljuju orgonsku energiju u vis, a za koje vreme njegova baza blagotvorno utiče na okolinu,“ dodala je Radovan.

Ono kad vam harmonizator (sic!) daje biljni boost

Njena ispitivanja su ukazala na to da postavljanje orgonskog harmonizatora na određeno mesto podstiče rast i razvoj biljaka, poljoprivrednih useva ili voćnjaka. Takođe je sprovela eksperimente s pčelama.

Image by Mari Carmen Lozano from Pixabay

„Manje orgonite sam postavila u nekoliko pčelinjaka. Primećeno je da su društva bila snažnija i mnogobrojnija za razliku od košnica bez orgonita. Prilikom medobranja je bio veći prinos meda. Redovno su tretirane protiv varoe, kao i sve druge, a uvidom u količinu otpalih nametnika se pokazalo da ih je bilo manje, što implicira da su bile manje napadnute. Prezimljavanje su u proseku mnogo bolje prošle od ostalih, a u proleće su davale više larvi,“ prepuna ponosa ističe Radovan.

Prema njenim rečima, eksperimentisala je pomno i obilato i sa povrćem. Samim tim je primetila da paradajz koji je primio orgonsku energiju nije istrulio, već je nakon nekoliko meseci ostao prosušen. Ali jestiv. Jestiv.

AI generisana fotografija
Softver: Stable Diffusion

Izvor: Dobro jutro