Naslovna Poljoprivreda Otvorene prijave za učešće na sajmu „Fruit Logistica“

Otvorene prijave za učešće na sajmu „Fruit Logistica“

204
0

Srpske kompanije mogu da se do 20. oktobara prijave za učešće na Sajmu svežeg i smrznutog voća i povrća „Fruit Logistica“ u Berlinu.

Kako se navodi u sklopu propozicija prijave, pravo da učestvuju na sajmu u okviru zajedničkog štanda imaju privredna društva, zadruge i poslovna udruženja registrovana na teritoriji Vojvodine. Isto pravo imaju i ogranci većih firmi, sa istim delatnostima. Firme koje se prijavljuju moraju da se bave proizvodnjom svežeg i smrznutog voća i povrća, semenske robe, koštunjavog voća, lekovitog i začinskog bilja.

Izvor: Fruit Logistica zvanična Instagram stranica

U propozicijama takođe stoji da je potrebno da su svi izmirili poreze i doprinose u skladu sa pozitivnim propisima Srbije. Pritom, moraju da su u 100% u domaćem vlasništvu i poseduju konkurentni proizvod za izvoz ili projekat za zajedničko ulaganje sa stranim partnerima.

„Fruit Logistica“ 2023: Propozicije

U okviru štanda mogućnost za izlaganje ima do 10 kompanija. Pritom, rangiranje će se izvršiti na osnovu vremena podnošenja prijave. U obzir će se uzeti i:

  • kvalitet izvoznog programa
  • kvalitet projekta za zajedničko ulaganje
  • sveukupni kvalitet ponude za prodaju kompanije.
Izvor: Fruit Logistica zvanična Instagram stranica

U saopštenju se ističe da sve troškove nastupa snosi Razvojna agencija Vojvodine. RAV će takođe pokrivati zakupe sajamskog prostora i izgradnje štanda, kao i troškove promotivnog materijala i obavezne upisnine u sajamski katalog. Učesnici sami snose troškove svog putovanja, smeštaja, transporta i špedicije sajamskih eksponata.

„Fruit Logistica“ je istaknuti međunarodni sajam koji se svake godine održava u Berlinu. On služi kao vodeći svetski događaj za industriju svežeg voća i povrća. Svake godine privlači izlagače, kupce i stručnjake iz čitavog sveta.

Izvor: Fruit Logistica zvanična Instagram stranica

Sajam predstavlja ogroman izbor svežeg voća, povrća i povezanih proizvoda, pružajući platformu za umrežavanje, poslovne pregovore i razmenu znanja iz srodnih industrija. Sa hiljadama izlagača i desetinama hiljada posetilaca, predstavlja ključno središte globalnog lanca snabdevanja voćem i povrćem. Pritom, omogućava akterima u industriji da istraže tržišne trendove, inovacije i održive prakse.

„Fruit Logistica“ nudi najnoviju tehnologiju, te savremena rešenja za pakovanje i usluge logistike. Učesnici se uključuju u B2B sastanke, radionice i stručne prezentacije, čime promovišu međunarodnu saradnju i unapređivanje održive budućnosti globalnog sektora svežih voćnih i povrtarskih kultura.

Izvor: AgroTV