Naslovna Blog „Pčеlarstvo Dimitrijеvić“: med, med i samo med!

„Pčеlarstvo Dimitrijеvić“: med, med i samo med!

63
0

U žеlji da na mеdno tržištе iznеsu nеšto novo, porodica Dimitrijević iz Kikindе jе 2015. osnovala poljoprivrеdno gazdinstvo. U tom periodu, poneti kreativnošću i željom za uspehom, stvorili su i jedan novi, nadasve ukusni proizvod – krеmasti mеd.

Ova zdrava poslastica dobija se prirodnim razbijanjem kristala, što omogućava kreatorima da ga dodatno mešaju s raznim dodacima, poput kakaoa, voća i lekovitog bilja. Aleksandar Dimitrijević, vlasnik PG „Pčelarstvo Dimitrijević,“ rekao je da imaju 380 zavedenih košnica koje drže u okolini Kikinde, gde vrcaju suncokretov med, kao i kod Subotice i Kelebije, gde su livada i bagremar.

Image by PollyDot from Pixabay

Naveo je da je kremasti med prirodan i bez hemikalija, s dodatkom određenih sastojaka. Istakao je da su ga najviše napravili zbog dece, jer ne vole med, i da su prvi kremasti med izradili od 93% meda i 7% crnog kakaoa, što savršeno menja eurokrem i mnogo je zdravije. Takođe je rekao da ovaj proizvod ne gubi svojstvo meda prilikom zagrevanja, te je zahvalan za mazanje.

Kakav to med ima „Pčelarstvo Dimitrijević“?

Osim slatkih varijanti, Dimitrijevići su proizveli med nazvan „prehlada stop,“ koji sadrži šest samlevenih biljaka i pomaže u jačanju imuniteta. Takođe izrađuju propolis (u obliku kapsula i spreja), polen (sušeni i mleveni) i vosak (kreme na bazi eteričnih ulja).

Photo by Meggyn Pomerleau on Unsplash

Dimitrijević je rekao da su još uvek mladi i tek su započeli, pa se trude da promovišu svoje proizvode. Naveo je da on i njegova supruga rade u firmi, tako da nisu 100% posvećeni pčelarstvu, ali kad je godina dobra, izvrcaju i do tri tone meda. Izrazio je svakako i izričito zadovoljstvo razvojem poslovanja.

Od početka sami ulažu u sve što rade, uz pomoć kredita, dok od države dobijaju subvencije za košnice. O kvalitetu njihovih proizvoda najbolje svedoče brojni zadovoljni potrošači i više od 30 priznanja osvojenih na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu i na Sajmu pčelarstva u Tuzli.

Izvor: Dnevnik